Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Nuorten vä­ki­val­tai­suus huo­let­taa Raa­hes­sa: Yhtenä iltana viisi pa­hoin­pi­te­lyä, joissa osal­li­set pää­asias­sa ala­ikäi­siä – tekoja on kuvattu ja seu­rat­tu vie­res­tä

Nuorten väkivaltaisuus herättää huolta Raahessa. Asiasta tiedottavan Oulun poliisilaitoksen mukaan kaupungissa on syksyn aikana ilmennyt useita nuorten väkivaltatilanteita.

Kuluvan viikon keskiviikkoiltana poliisi kirjasi yhteensä viisi rikosilmoitusta pahoinpitelyistä, joissa osapuolet olivat pääasiassa alle 18-vuotiaita.

Poliisin mukaan tapahtumat ovat edenneet usein samalla kaavalla, jossa joukko nuoria on mennyt toisen nuorisojoukon luokse haastaen heitä tappeluun. Tappeluissa on lyöty toisia nyrkeillä ja potkittu.

Poliisi kertoo, että itse pahoinpitelyihin on yleensä osallistunut kerrallaan muutama nuori. Samalla toiset ovat seuranneet tapahtumia tai kuvanneet niitä. Kaleva uutisoi keskiviikkona syksyn aikana Limingassa tapahtuneesta vastaavasta tapauksesta.

Pahoinpitelyt ovat poliisin kertoman mukaan johtaneet kostamisiin.

– Poliisi on tilanteen kehittymisestä hyvin huolissaan. Yksi isku, potku tai tönäisy voi olla kohtalokas, poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.

Raahelaisia vanhempia pyydetäänkin keskustelemaan asiasta nuorten kanssa ja ottamaan selvää, miten nuoret viettävät aikaansa kaupungilla.

Pahoinpitelyt ovat poliisin kertoman mukaan esitutkinnassa. Poliisi myös muistuttaa, että alaikäisten kohdalla rikoksista tehdään lastensuojeluilmoitukset.