Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Nord­La­bis­sa on tut­kit­tu ko­ro­na­epi­de­mian aikana lähes 110 000 ko­ro­na­tes­tiä, joista yli puolet syk­syl­lä – par­haim­mil­laan päi­väs­sä on käyty läpi 2 600 testiä

NordLab kertoo nostaneensa koronavirustestien kapasiteetta voimakkaasti. Huippupäivinä laboratoriossa on tehty jopa 2 600 testiä päivässä.

Kaikkiaan NordLabissa on koronaepidemian aikana tehty yhteensä lähes 110 000 koronatestiä. Näistä yli puolet on tehty elokuun ja syyskuun aikana.

PPSHP:n tiedotteessa todetaan, että testien vasteaika on parantunut. Syyskuussa 73 prosenttia tutkituista näytteistä  on saanut vastauksen vuorokauden sisään laboratorioon saapumisesta.

NordLab eli Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä tuottaa terveydenhuollon laboratoriopalveluja Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa, Länsi-Pohjan alueella sekä Keski-Pohjamaan alueella. Kaikkiaan toimipisteitä on yli 60 kappaletta.