Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Nel­jät­tä kautta ta­voit­te­le­va mi­nis­te­ri Tytti Tup­pu­rai­nen kertoo, miksi Poh­jois-Suo­men on yh­dis­tet­tä­vä voi­man­sa – Muut­tu­nut­ta ase­tel­maa ei ole muualla vielä ym­mär­ret­ty

Oululaisen Tytti Tuppuraisen mukaan Oulun ja Pohjois-Suomen kannalta kriittiset kirjaukset hallitusohjelmaan eivät ilmesty sinne itsestään.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri, kansanedustaja Tytti Tuppurainen kertoo, että on käytettävissä ehdokkaana ensi kevään eduskuntavaaleissa.
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri, kansanedustaja Tytti Tuppurainen kertoo, että on käytettävissä ehdokkaana ensi kevään eduskuntavaaleissa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kolmannen kauden kansanedustaja, oululainen eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) lähtee tavoittelemaan neljättä kautta eduskunnassa. Tuppurainen kertoo Kalevalle, että on harkinnan jälkeen valmis asettumaan ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

–Olen saanut äänestäjiltä luottamusta hoitaa yhteisiä asioita ja se myös velvoittaa jatkamaan työtä eduskunnassa, Tuppurainen kertoo.

Tuppurainen kertoo, että hänellä on edelleen motivaatio korkealla, sillä hän on kansanedustajauransa aikana päässyt näkemään ja tekemään hyvin erilaisia asioita.

Oululaisministerin osallistuminen täydentää SDP:n ehdokaslistaa Oulun vaalipiirissä, joka ei ole vielä täysin valmis. Piirijärjestö vahvistaa ehdokasasettelun marraskuussa pidettävässä piirikokouksessa.

Tuppuraisen kansainvälisen näkyvyyden myötä on ehditty arvailla, josko hän olisi kiinnostunut kansainvälisistä tehtävistä. Tuppurainen vakuuttaa olevansa sitoutunut toimimaan oman kotikaupungin ja kotiseudun puolesta.

–En ole uhrannut ajatustakaan sellaiselle, vaan minua motivoi vahvasti kotimaan politiikka etenkin, kun Suomi ja Pohjois-Suomi ovat tällaisessa käännekohdassa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.