Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Näyt­te­li­jä Jo­han­nes Ho­lo­pai­nen seik­kai­lee val­ko­kan­kaal­la re­sui­se­na ran­ta­mie­he­nä Es­pan­jas­sa ja te­le­vi­sios­sa skarp­pi­na po­lii­si­na Oulun seu­dul­la

Näyttelijä Johannes Holopaisen työnäytteitä on mahdollista ihailla tänä syksynä niin teatterissa, elokuvissa kuin televisiossa.

Teatterinlavalla Holopainen on esittänyt monologia Viikset, jossa miehen maailma lähtee mullistumaan tämän ajeltuaan pois viiksensä. Valkokankaalla Holopainen nähdään yhdessä pääroolissa J.A. Valkeapään ohjaamassa Hetki lyö -elokuvassa. Elokuva sijoittuu Espanjan aurinkorannikolle ja Holopaisen roolihahmo on kuvailtavissa vähintäänkin rouheaksi. "Noi kaverit ovat viissiin olleet vähän pidempäänkin täällä lomalla", tuumasivat ohikulkevat turistit, kun näkivät Holopaisen ja näyttelijäkollega Ilkka Heiskasen täysissä elokuvamaskeissa.

Täysin toisenlaiseen olemukseen Holopainen sonnustautuu Kaikki synnit -tv-sarjan kolmannella kaudella, joka tulee ensi-iltaan joulukuussa. Holopainen palaa poliisin roolissa kuvitteelliseen Varjakan kylään. Johannes Holopainen näyttelijä toista pääroolia Kaikki synnit -tv-sarjan ensimmäisellä kaudella. Kolmas kausi sulkee trilogian.

Kaikki synnit -sarjan kuvaukset vuosina 2018 ja 2021 ovat tehneet Oulun seudun nuorelle näyttelijälle hyvin tutuksi. Ainolan puisto, Hupisaaret, kesänsauna, Oulujoki meloen ... muistoja riittää.

Kaikesta tästä käytiin keskustelua marraskuisena aamuna, kun Johannes Holopainen vieraili Radio Kalevassa. Toimittaja on Sini Salmirinne.