Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Nal­li­ka­ris­sa saa taas uida – ulos­te­pe­räis­ten bak­tee­rien määrä on las­ke­nut alle toi­men­pi­de­ra­jo­jen, mutta seu­ran­ta jatkuu

Nallikarista lauantaina 2. heinäkuuta otetut vesinäytteet olivat tuloksiltaan hyviä ja uimakielto poistuu, tiedottaa Oulun kaupunki.

Lue lisää: Uimarit eivät vielä maanantai-iltapäivällä palanneet Nallikariin sankoin joukoin, mutta uimakiellon poistuminen otettiin tyytyväisenä vastaan – "Tämä oli hyvä päivä tulla tänne"

Sekä etelä- että pohjoispäädyn enterokokkibakteerien pitoisuudet ovat jälleen alle raja-arvojen. Nallikarissa uiminen kiellettiin viikko sitten kohonneiden bakteeripitoisuuksien vuoksi.

Pohjoispäädyn näytteessä enterokokkeja oli lauantaina 3 pesäkkeen muodostavaa yksikköä sataa millilitraa kohden, eli 3 pmy/100ml. Eteläpäädyn tulos oli 140 pmy/100 ml. Toimenpideraja on enterokokkien kohdalla 200 pmy/100ml.

E. coli -bakteerien määrä oli molempien päätyjen näytteissä alle 10 pmy/100 ml.

Uimaveden laadun heikkenemiselle ei ole löydetty selkeää syytä. Oulun kaupunki on aikaisemmin ilmoittanut selvittävänsä, mikä veden on saastuttanut. Syitä voivat olla esimerkiksi vatsatautiset uimarit, laivaliikenne tai eläimet. Nallikari on matala ranta, ja veden laatua voi heikentää myös veden heikko vaihtuvuus.

Oulun kaupungin ympäristötoimi jatkaa uimaveden laadun seurantaa.

Ulosteperäiset enterokokkibakteerit eivät välttämättä sairastuta tai aiheuta oireita. Ne voivat kuitenkin merkitä sitä, että vedessä viihtyy muitakin taudinaiheuttajia.

Juttua muokattu kello 18.43: Enterokokkeja oli kolme pesäkkeen muodostavaa yksikköä lauantaisessa näytteessä, ei kolme pesän muodostavaa yksikköä. 

Ulosteperäiset enterokokit Nallikarissa

21.6. Uimavesien laatua tarkkailtiin vesinäytteillä.

23.6. Kaupunki tiedotti, että Nallikarin enterokokkibakteerien määrä oli kohonnut ja lähellä toimenpiderajaa, joka on 200 pmy/100ml. Uusintanäyte otettiin.

25.6. Kaupunki tiedotti, että enterokokkibakteerien määrä on noussut entisestään. Uimista suositeltiin välttämään ja vedestä otettiin jälleen uusi näyte.

27.6. Uimaveden laadun todettiin aiheuttavan infektioriskin. Ranta asetettiin uimakieltoon.