Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Vai­kut­ti­ko Na­to-ha­ke­mus ja Erdogan Suomen po­lii­siin? Po­lii­si­hal­li­tus sel­vit­tää Oulun ja Hel­sin­gin eri­lais­ta suh­tau­tu­mis­ta PKK-lip­puun

EU:n mukaan PKK sekä on että ei ole terroristijärjestö. Oululaisen kurdin mukaan suurin osa kurdeista kannattaa puoluetta, vaikka sitä ei uskalleta sanoa ääneen.

Kurdistanin työväenpuolue PKK:n asema hiertää Natoon hakevassa Suomessa. Nato-maa Turkki on asettanut ehdoksi jäsenyydelle "terrorismiin puuttumisen," jolla se viittaa juuri PKK:hon ja sen jäseniin.

Ulkoministeri Pekka Haavisto linjasikin viimeksi marraskuussa, että PKK on sekä Suomen että EU:n tuomitsema terrorijärjestö.

Asia ei ole kuitenkaan yksinkertainen, sillä EU:n tuomioistuin kumosi vuonna 2008 tulkinnan, että PKK on terroristinen järjestö. EU on silti pitänyt järjestön terroristiluettelossaan.

Haaviston kommentti tuli Istanbulin terrori-iskun jälkeen. Tekijäksi epäillyn naisen on uutisoitu kuuluvan mahdollisesti kurditaistelijoihin, mutta varmuutta asiasta ei ole.

Vuonna 2021 mielenosoittajat vaativat poliittisena vankina vuodesta 1999 asti olleen PKK:n perustajan Abdullah Ocalanin vapauttamista Roomassa.
Vuonna 2021 mielenosoittajat vaativat poliittisena vankina vuodesta 1999 asti olleen PKK:n perustajan Abdullah Ocalanin vapauttamista Roomassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.