Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Biden myy ää­nes­tä­jil­leen Naton vah­vuut­ta – Putin hyö­dyn­tää liit­to­kun­nan pulmia, jotka näkyvät Er­do­ga­nin ai­lah­duk­sis­sa ja Uk­rai­nan oh­jaa­mi­ses­sa odo­tus­au­laan

Puolustusliitto Naton suurin voimatekijä on viidennen artiklan puolustusvelvoite. Venäjän Putinille sekin kelpaa aseeksi, jonka piippu koitetaan kääntää naapurivaltioita ja länttä itseään vastaan. Natoonhan ei oteta maata, jos siellä on sota.

Näkökulma

Nato-maat tekivät Liettuan huippukokouksessa historiallisia päätöksiä, joiden jälkeen Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vannoi keskiviikkoillan puheessaan Vilnan yliopistolla Naton olevan yhtenäisempi, vahvempi ja päättäväisempi kuin koskaan.

Näin ehkä on, mutta Ukrainan taistelussa omasta olemassaolostaan ja demokraattisen Euroopan puolesta nyt kuultukin voi olla vähän. Venäjä on jatkuvasti pyrkinyt eskaloimaan 16 kuukautta sitten käynnistämäänsä laajaa hyökkäyssotaa Ukrainaa ja ukrainalaisia vastaan.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ei tuittuillut tviitissään matkalla Vilnaan, kun hän muistutti Natolle epävarmuuden olevan heikkoutta.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.