Autot: Au­ton­raa­to muuttui ou­lu­lai­sen tu­nin­ki­ker­hon hal­lis­sa 30 000 euron sau­na-au­tok­si

Kaleva Live: Koi­vu­lan tilan lehmät kir­ma­si­vat lai­tu­mel­le Mu­hok­sel­la

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­per­heen re­mon­tit tehdään nol­la­bud­je­til­la – tar­vik­keet han­ki­taan omista va­ras­tois­ta ja ros­ka­la­va­ryh­mäs­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Alue­hal­lin­nos­sa luot­ta­mus­hen­ki­löi­den työt kan­nat­taa tehdä kun­nol­la, eikä vain toi­sel­la kädellä hu­tais­ten – teh­tä­viin tar­vi­taan osaa­mis­ta ja aikaa

Aluevaltuutetuista tulee merkittäviä vallankäyttäjiä ja uusia poliittisia toimijoita kunnanvaltuutettujen ja kansanedustajien välimaastoon.

Aluevaalien ehdokkaat ovat antaneet sadoittain vastauksia ja perusteluja Kalevan vaalikoneen hyvinvointialuetta koskeviin väittämiin.

Ehdokkaiden mielipiteistä muodostuu iso kuva, mutta kuvan sisällä yksittäisten ehdokkaiden näkemykset vaihtelevat niin puolueiden sisällä kuin niiden välillä. Tämä on ymmärrettävää. Kaikkiin kysymyksiin ei ole yksinkertaisia vastauksia.

Suomi ei ole veistetty yhdestä puusta, vaan hyvinvointialueet ovat hyvin erilaisia. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen palvelustrategia on aluevaltuuston käsissä niissä raameissa, joita valtiolta tuleva rahoitus ja asiakasmaksut mahdollistavat.

Kyse on pitkälti lakisääteisistä palveluista, joiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.