Juuri nyt: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Myl­ly­tul­liin elävä kult­tuu­ri­kes­kus – monet Oulun his­to­rias­ta ker­to­vat ra­ken­nuk­set si­jait­se­vat tällä vyö­hyk­keel­lä

Luupin johtaja Jonna Tamminen on kertonut uusista tilasuunnitelmista, joihin sisältyy uuden monikäyttöisen tilan rakentaminen eri kulttuurisisältöjen toteuttamiselle Myllytulliin. Tietomaan teatteritilan purkaminen antaa hyvin tilaa isommalle rakennukselle. Sijainti nykyisen Tietomaan tilojen jatkoksi on hyvä myös Tietomaan toiminnan kehittämiselle.

Toteutuessaan monipuolinen kulttuurisisältöinen toiminta Myllytullissa laajentaisi Oulun pientä keskustaa. Matka Rotuaarilta Myllytulliin on selvästi lyhyempi kuin Ouluhalliin.

Uusiin suunnitelmiin sisältyvä kulttuuritoimintaan painottuva keskus antaisi vetovoimaa myös isommalle kulttuurivyöhykkeelle. Maamerkkikin on valmiina, vanha Åströmin vesitorni, nykyinen Tietomaan torni.

Kulttuurivyöhyke kulkisi Pikisaaresta Vänmannin saaren ja Hupisaarten läpi Pohjois-Pohjanmaan museorakennuksen, kesäteatterin, taidemuseorakennuksen kautta Tietomaahan ja suunnitellulle Myllytullin kulttuurikeskukselle. Jatkona nykyinen vankila-alue.

"Nykytilanne lapsille suunnattuun kulttuuritoimintaan osoitettujen tilojen osalta ei vastaa enää nykyistä tarvetta."

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.