Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Mu­hok­sel­la kirk­ko­saa­ren ui­ma­ran­nal­la todettu run­saas­ti si­ni­le­vää tiis­tai­na– ym­pä­ris­tö­toi­mi muis­tut­taa seu­raa­maan tie­do­tus­ta ja vält­tä­mään uimista tar­vit­taes­sa

Muhoksen Kirkkosaaren uimarannalla todettiin runsaasti sinilevää tiistaina, tiedottaa Oulun seudun ympäristötoimi. Levää ei havaittu enää torstaina. Kuivasjärven, Pyykösjärven, Värtön ja Montan uimavesissä todettiin pieni määrä sinilevää maanantaina.

Tiedotteessa suositellaan ilmoitustaulun lukemista aina rannalle tultaessa ja välttämään uimista, mikäli veden pinnalla erottuu levälauttoja. Varsinkaan pieniä lapsia ei tule päästää veteen. Herkkäihoiset saattavat saada oireita jo pienestä määrästä levää.

Kempeleen Vihiluodon uimarannalla uineilta henkilöiltä on tullut ilmoituksia järvisyyhyyn viittaavista oireista uinnin jälkeen. Järvisyyhy ei ole ihmiselle vaarallinen, joten uimakieltoa ei ole asetettu. Pitkäaikaista oleskelua vedessä on syytä kuitenkin välttää, tiedotteessa muistutetaan.

Oulun kaupungin liikuntatoimen ylläpitämä Lämsänjärven uimaranta ja Muhoksen Karho–ojan uimaranta eivät ole toistaiseksi käytössä. Molemmissa vedenpinta on tiedotteen mukaan liian korkealla, jotta uiminen olisi turvallista.

Mikäli tilanne kesän aikana muuttuu, asiasta tiedotetaan liikuntatoimen ja Muhoksen kunnan verkkosivuilla ja rantojen ilmoitustaululla.

Oulun seudun ympäristötoimi otti uimavesinäytteet kaikilta virallisilta uimarannoilta maanantaina ja tiistaina.  Rantojen vedet täyttivät uimarantavedelle asetetut laatuvaatimukset indikaattoribakteerien osalta Oulunlahden uimarannan vettä lukuun ottamatta.

Seuraavat uimavesinäytteet otetaan viikolla 33. Nallikarista otetaan näyte myös ensi maanantaina 2.8.

Lue lisää: Nal­li­ka­rin ui­ma­ve­si jälleen puh­das­ta – Oulun seudun ym­pä­ris­tö­toi­mi: Ui­ma­ve­den bak­tee­rit ovat vä­hen­ty­neet eikä si­ni­le­vää ole ha­vait­tu