Juuri nyt: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

MTV: Oulussa si­jait­se­vas­sa Va­li­dia-ta­los­sa lu­kui­sia rik­kei­tä: hoi­ta­ja­pu­laa, vii­vei­tä lääk­kei­den an­ta­mi­ses­sa ja suih­ku­jen pe­ru­mi­sia

-

Oulun Lintulassa sijaitsevan Validia-talon asukkaiden hoidossa ja palveluissa on ollut viime syksynä merkittäviä puutteita, kertoo MTV.

Tiedot pohjautuvat Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (avi) raporttiin. Sen mukaan yksikössä oli paha henkilöstöpula, ja sijaisista huolimatta työvuoroissa oli usein liian vähän henkilökuntaa.

Henkilökunnan vähyys näkyi asiakkaille muun muassa siten, että lääkkeiden antamiset ja ruokailut viivästyivät. Myös asukkaiden suihkukäyntejä peruttiin. Raportin mukaan yksi asukas oli ollut ilman suihkua 23 päivää.

Avi teki Kaislatiellä sijaitsevaan Validia-taloon valvontatarkastuksen viime vuoden lokakuussa, Aville oli tullut useita valituksia yksikön toiminnasta.

Validia: Tilanne parantunut

Validian liiketoimintajohtaja Mari Sundberg sanoo MTV:lle, että Kaislatien yksiköstä lähti lyhyen ajan sisällä paljon työntekijöitä, mistä seurasi ongelmia.

Sundberg sanoo, että työntekijäkadon taustalla olivat "johtamisen haasteet". Nyt asia on hänen mukaansa korjattu, ja Kaislatien yksikköön on myös saatu palkattua henkilökuntaa.

Liiketoimintajohtajan mukaan yksikön ongelmat eivät jatkuneet kauan. Myös työntekijät olivat viestineet ongelmista Validian johtoon.

Sundberg myöntää MTV:lle, että asiakkaat eivät olleet päässeet suihkuun niin usein kuin olisi pitänyt. Hän kiistää kuitenkin, että joku asiakkaista olisi ollut ilman suihkua 23 päivää.

Validia on Invalidiliiton omistama yritys, joka toimii 26 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Validia tuottaa muun muassa asumis- ja kuntoutuspalveluita vammaisille ja vammautuneille. Validialla on myös päivätoimintaa.

Kaislatiellä sijaitsevassa Validia-talossa on paikkoja 42 henkilölle. Yksikkö tarjoaa asumispalvelua pääasiassa aivo- ja liikuntavammaisille.

Validialla on Oulussa toinen yksikkö, se sijaitsee Toppilansalmessa.