Moot­to­ri­pyö­räi­li­jä pakeni Kemissä ja Ke­min­maas­sa – moot­to­ri­tiel­lä kor­ti­ton kuski ajoi jopa kah­ta­sa­taa

Moottoripyörän kyydissä oli koko ajan yksi matkustaja. Kuljettaja oli poliisille entuudestaan tuttu 30-vuotias mies.

Moottoripyöräilijä kaahasi poliisia pakoon Kemissä ja Keminmaassa lauantaina päivällä.

Poliisi kertoo, että tilanne sai alkunsa siitä, kun poliisipartio yritti pysäyttää Möylyntiellä vastaan tulleen moottoripyörän. Moottoripyöräilijä ei pysähtynyt, vaan hän jatkoi matkaansa pienempiä teitä pitkin Kemiin. Pyörän kyydissä oli yksi matkustaja.

Kemistä Ajoksentieltä moottoripyöräilijä siirtyi moottoritielle, jossa hän ajoi hurjaa ylinopeutta. Poliisin mukaan moottoripyörän perässä ajaneen poliisiauton nopeus oli moottoritiellä lähes 200 kilometriä tunnissa.

Keminmaassa moottoripyöräilijä nousi pois moottoritieltä ja ajoi risteyksessä päin punaisia, mutta palasi seuraavasta rampista takaisin moottoritielle. Takaa-ajo jatkui vielä Keminmaassa Jäämerentiellä. Lopulta moottoripyörä pysähtyi Jäämerentielle.

Poliisi kertoo, että pyörän kuljettajaksi paljastui poliisille ennestään tuttu 30-vuotias mies, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisin mukaan kyseessä oli miehen toinen kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.