Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miten no­peas­ti hy­vin­voin­ti­alueen pal­ve­lu­jär­jes­tel­mä ottaa kopin sil­loin, kun kun­ta­lai­sen hy­vin­voin­tia yl­lä­pi­tä­viin te­ki­jöi­hin tulee poik­kea­ma?

Hyvinvointi muodostuu yleensä terveydestä, perheestä, koulutuksesta, työstä ja riittävästä toimeentulosta sekä viihtyisästä ja turvallisesta ympäristöstä. Kun puhutaan hyvinvointipalveluista, niiden tarve syntyy usein silloin, kun yllä mainittuihin asioihin tulee poikkeamia.

Ennaltaehkäisevät hyvinvointipalvelut nivoutuvat kiinteästi näiden edellä mainittujen onnistumiseen. Erityisesti lasten hyvinvoinnin turvaamisessa epäonnistuminen näyttää aiheuttavan kalliita ja pitkäkestoisia kustannuksia inhimillisen kärsimyksen lisäksi.

Osaratkaisuksi olen esittänyt jo vuosia sitten mielenterveyspalveluissa työskennellessäni vanhemmuuden koulutusta tai ajokorttia. Koulutuksella varmistettaisiin, että jokainen vanhemmaksi aikova kävisi läpi alkeet siitä, mitä jälkeläisen maailmaan saattaminen tarkoittaa ja miten tulee toimia, jos haluaa tarjota lapselle hyvän tulevaisuuden.

"Erityisesti lasten hyvinvoinnin turvaamisessa epäonnistuminen näyttää aiheuttavan kalliita ja pitkäkestoisia kustannuksia inhimillisen kärsimyksen lisäksi."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.