Aluevaalit: Alue­hal­lin­non teh­tä­viä ei tule tehdä toi­sel­la kädellä hui­tais­ten

Aluevaalit: Etsi Kalevan alue­vaa­li­ko­nees­ta sopiva ehdokas

Miss Oulua et­si­tään taas parin vä­li­vuo­den jälkeen – "Täl­lai­sel­le kil­pai­lul­le on sel­keäs­ti ky­syn­tää"

Oulu
Katri Pälve voitti Miss Nordic Finland -kilpailun vuonna 2019.
Katri Pälve voitti Miss Nordic Finland -kilpailun vuonna 2019.
Kuva: Mika Vallineva

Oululle ja samalla koko Pohjois-Suomelle ollaan etsimässä jälleen parin välivuoden jälkeen omaa pr- ja mallikasvoa. Haku Miss Oulu 2022 -kilpailuun päättyi vuodenvaihteessa ja casting-tilaisuus järjestetään Oulun Radisson Blu -hotellissa heti kun koronarajoitukset sen sallivat.

– Hakemuksia on tullut mukava määrä. Tällaiselle kilpailulle on selkeästi pohjoisessa Suomessakin kysyntää, toteaa Miss Oulu 2022 -kilpailun tuottaja, tuomariston puheenjohtaja ja valokuvaaja Mika Vallineva.

Vallineva jatkaa kilpailun puuhamiehenä Miss Oulu -kisan perustajan, mediapersoona Suvi Pitkäsen jalanjäljissä.

– Suvi totesi vuoden 2019 kisan jälkeen, ettei hänellä ole enää resursseja jatkaa Miss Oulun parissa. Olin toiminut aiemmin kisan valokuvaajana ja seurannut kisan kulkua läheltä, joten minun oli luontevaa ottaa ohjat käsiini, Vallineva taustoittaa.

Miss Oulu -kisan kolmatta kautta on varjostanut korona.

– Alusta alkaen oli selvää, että emme lähde toteuttamaan tätä etätapahtumana, joten jäimme odottelemaan koronatilanteen rauhoittumista. Alkusyksystä näyttikin jo niin hyvältä, että päätimme järjestää kisan alkuvuonna 2022, mutta nyt kaikki on taas epävarmaa, Vallineva harmittelee.

Hän on kuitenkin toiveikas, että kisan finaali päästäisiin järjestämään alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti huhtikuun alkupuolella Oulussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Miss Oulu 2022 -kilpailun taustatiimiin kuuluvat Jenni Määttä (vasemmalla), Kirsi Kumpulainen, Mika Vallineva ja Katri Pälve.
Miss Oulu 2022 -kilpailun taustatiimiin kuuluvat Jenni Määttä (vasemmalla), Kirsi Kumpulainen, Mika Vallineva ja Katri Pälve.

Pelkkä ulkonäkö ei riitä

Juuri nyt kisaorganisaatiolla, johon kuuluvat Mika Vallinevan lisäksi tuottaja Kirsi Kumpulainen, tapahtumakoordinaattori Jenni Määttä sekä vuoden 2019 kisan voittaja, somekoordinaattori-tsemppari Katri Pälve, on työn alla hakemusten läpikäynti.

– Teemme esikarsintaa jo hakemusten perusteella, Vallineva kertoo.

Castingissä valitaan haastattelujen perusteella 8 tai 10 Miss Oulu -finalistia.

– Ulkonäkö ei yksin riitä, vaan kokonaisuus ratkaisee. Etsimme positiivista, valovoimaista, reipasta, nuhteetonta ja motivoitunutta persoonaa.

Vallineva kertoo finaaliporukan lähtevän heti castingin jälkeen ryhmäytymis- ja valokuvausreissulle. Kohde on koronatilanteen johdosta vielä auki.

Miss Oulu -kandidaateille on luvassa myös monipuolista koulutusta ja sparrausta niin esiintymiseen, kameran edessä poseeraamiseen, terveellisiin elämäntapoihin kuin sosiaalisen median taitoihinkin liittyen.

– Toiveena olisi päästä finalistien kanssa myös yleisön eteen esimerkiksi muotinäytösten merkeissä, Vallineva paljastaa.

Vallineva tähdentää Miss Oulu -kilpailun olevan osallistujilleen ennen kaikkea opintomatka, joka tarjoaa tuhdit eväät pr- ja mallimaailmaan.

– Ihmisillä on missikisasta valitettavan usein aivan vääränlainen ja hyvin pinnallinen mielikuva.

Vallineva myöntää hänellä itselläänkin olleen ennakkoluuloja, kun häntä pyydettiin ensimmäistä kertaa kuvaamaan missikandidaatteja.

– Hyvin nopeasti minulle kuitenkin selvisi, kuinka monitasoisesta ja mielenkiintoisesta projektista tässä on kysymys. Missimatkasta on hyötyä vaikka ei mallimaailmaan päätyisikään. Esiintymis- ja mediataitoja tarvitaan kaikkialla.

Miss Oulu 2022 -voittajalle on Vallinevan mukaan luvassa yhteistyökumppaneiden lahjoittamien tuotepalkintojen lisäksi erinomainen ponnahduslauta työllistyä pr- ja mallimaailmaan.

– Emme tietenkään automaattisesti lupaa auvoisaa loppuelämää valokeilassa. Se on jokaisen omissa käsissä, miten kisasta saatua kokemusta, näkyvyyttä ja verkostoja hyödyntää.

– Tukena olemme toki kisan jälkeenkin, Vallineva ­sanoo.

Miss Oulu -kilpailu

  • Mediapersoona Suvi Pitkäsen perustama kilpailu, jossa etsitään pr- ja mallikasvoa Oululle.
  • Ensimmäinen Miss Oulu -kilpailu järjestettiin vuonna 2018. Kilpailun voitti Teija Tolvanen.
  • Vuonna 2019 konsepti laajeni kattamaan koko pohjoisen Suomen ja kisa järjestettiin Mr & Miss Nordic Finland -nimellä. Kisan voittivat Katri Pälve ja ainoa miesosallistuja Jere Laava. Yleisön suosikiksi kruunattiin Jutta Kyllönen, joka on sittemmin ponnistanut suuren yleisön tietoisuuteen muun muassa Miss Suomi- ja Miss International -kilpailuista.
  • Miss Oulu 2022 -kilpailu käydään tammi–huhtikuussa 2022.