Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­käai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­seop­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Mies tuo­mit­tiin eh­dol­li­seen van­keu­teen Sii­ka­joen ta­so­ris­teys­tur­mas­ta, joka johti yhden hen­ki­lön kuo­le­maan

Oulun käräjäoikeus antoi perjantaina tuomion jutussa, jossa yksi henkilö kuoli Siikajoella elokuussa 2021 sattuneessa tasoristeysturmassa.

Autoa kuljettanut mies lähti  tuolloin ylittämään tuttua vartioimatonta tasoristeystä, mutta ei pysähtynytkään stop-merkin kohdalle.

Auto pysähtyi keskelle risteystä. Samaan aikaan risteystä lähestyi sähköveturin ja tavaravaunujen yhdistelmä.

Veturinkuljettajan tekemästä hätäjarrutuksesta huolimatta juna törmäsi autoon. Kuljettaja loukkaantui vakavasti ja autossa matkustajana ollut henkilö kuoli.

Kuskilla ei muistikuvia tapahtuneesta

Kuljettaja ei halunnut tulla kuulluksi oikeudessa. Hänellä ei kertomansa mukaan ole muistikuvia turmasta eikä sitä edeltäneistä tapahtumista.

Käräjäoikeus piti tuomiossaan hyvin epätodennäköisenä, että pysähtyminen keskelle risteystä olisi johtunut esimerkiksi auton viasta.

Oikeuden mielestä kuljettaja laiminlöi pysähtymisellä velvollisuutensa ylittää tasoristeys viivyttelemättä, minkä lisäksi hän ei myöskään noudattanut erityistä varovaisuutta ja tarkkaillut junan tuloa. Käräjäoikeus katsoi kuskin aiheuttaneen törkeällä huolimattomuudellaan matkustajan kuoleman.

Se tuomitsi vuonna 1962 syntyneen miehen törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Rangaistusta lieventävänä seikkana otettiin huomioon se, että kuljettaja loukkaantui myös itse törmäyksessä.

Oikeus määräsi tuomitun maksamaan vakuutusyhtiölle korvauksia noin 16 000 euron edestä. Summa on puolet vakuutusyhtiön vaatimasta määrästä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.