Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Mies rai­vos­tui sisällä ol­leis­ta koi­ris­ta – kävi naiseen käsiksi ja löi väliin tul­lut­ta vah­ti­mes­ta­ria pu­he­li­mel­la Kemin kult­tuu­ri­kes­kuk­ses­sa

Meri-Lapin poliisi tiedotti lisäksi varkauksista ja rattijuopumuksista.

Meri-Lapin poliisi kaipaa vihjeitä ja havaintoja kuluneella viikolla tapahtuneista rikoksista.

Tiistaina kello 16.30 Kemin kulttuurikeskuksessa tapahtui lievä pahoinpitely. Noin 30–40-vuotias mies oli poliisin mukaan raivostunut kahden koiran kanssa liikkeellä olleelle naiselle. Miestä suututtivat naisen koirat, jotka tämä oli tuonut kulttuurikeskuksen sisätiloihin.

Mies oli käynyt naiseen käsiksi. Väliin saapui nopeasti kulttuurikeskuksen vahtimestari, joka lähti poistattamaan miestä tilasta. Ulko-ovella mies oli jatkanut riehumistaan. Hän kävi käsiksi myös vahtimestariin ja löi tätä puhelimella päähän.

Torstain ja perjantain välisenä yönä Kemissä ja Torniossa tapahtui varkauksia. Kemissä osoitteessa Tapaninkatu 5 sijainneesta varastosta anastettiin punainen matalarunkoinen Kepsul-merkkinen apuvälinepyörä. Pyörän runkonumero on LA1218062.

Torniossa varas puolestaan tunkeutui Pirkkiönkatu 9:ssä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon. Asunnosta oli viety tietokone sekä sekä 40-tuumainen televisio.

Poliisi pyytää yllä oleviin tapauksiin liittyviä havaintoja. Niitä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi sekä arkisin puhelimitse numeroon 029 5466156.

Rattijuopot jäivät kiinni

Kemissä poliisi tapasi perjantain aikana kaksi rattijuoppoa. Hätäkeskus oli saanut torstain ja perjantain välisenä yönä kello 3:lta ilmoituksen Perämerentiellä Peurasaaren kohdilla ojaan ajetusta pakettiautosta. Poliisipartio löysi paikalta pahasti rusikoituneen auton, mutta ilman kuljettajaa.

Partio otti yhteyttä sairaalaan, jonne olikin hetkeä aiemmin tuotu liikenneonnettomuudessa ollut rovaniemeläinen mies. Hän myönsi olleensa kyseisessä autossa. Tilanteessa epäillään rattijuopumuksen lisäksi huumausaineen käyttörikosta, liikenneturvallisuuden vaarantamista sekä kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta.

Perjantai-iltana hieman ennen puolta yötä liikkeellä ollut poliisipartio päätti tarkastaa Kemin Kivikon alueella liikkuneen henkilöauton kuljettajan ajokunnon. Kuljettajana ollut kemiläisnainen puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän 1,23 promillen lukeman. Nainen määrättiin ajokieltoon ja hänet vietiin verikokeisiin Länsi-Pohjan keskussairaalaan.