Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mies löi nuk­ku­mas­sa ollutta useita kertoja te­rä­aseel­la Pu­das­jär­vel­lä – tuo­mit­tiin yli nel­jäk­si vuo­dek­si van­ki­laan

Oulun käräjäoikeus antoi tiistaina tuomion väkivaltarikoksesta, joka tapahtui Koillismaalla viime tammikuussa.

Mies meni lukitsemattomasta ovesta sisään ilman lupaa Pudasjärvellä sijaitsevaan asuntoon teräase mukanaan. Hän suuntasi makuuhuoneeseen, jossa oli nukkumassa mies. Tunkeutuja herätti nukkujan huutamalla ja löi häntä teräaseella muun muassa keskikehon alueelle. Tämän jälkeen hän pakeni asunnosta.

Käräjäoikeuden mukaan teon motiivina vaikuttaa olleen kosto. Mies meni asunnolle selvittämään erästä asiaa, jota hän ei kuitenkaan suostunut kertomaan oikeudessa. Mies kieltäytyi vastaamasta sitä koskeviin kysymyksiin ja totesi, että kyse on hänen ja uhrin välisestä asiasta.

Käräjäoikeus katsoo, että tekijän on täytynyt pitää uhrin kuolemaa menettelynsä varsin todennäköisenä seurauksena. Se tuomitsi hänet tapon yrityksestä, minkä lisäksi hänet tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

– Kotirauhan suojaamaan paikkaan tunkeutuminen on mahdollista myös, vaikka ovi ei ole lukittu. Tällaisessa tilanteessa olennaista kotirauhan rikkomisen täyttymisen kannalta on se, miten asunnon haltija suhtautuu tulijaan, se pohdiskeli ratkaisussaan.

Oikeuden mielestä mies tunkeutui oikeudettomasti kotirauhan suojaamaan paikkaan ilmeisenä tarkoituksenaan käyttää henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa.

Oikeus langetti Jonne Mikael Laakkoselle rangaistukseksi neljä vuotta ja kolme kuukautta vankeutta. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan lähes 40 000 euron edestä erilaisia korvauksia muun muassa kärsimyksestä ja oikeuskuluista.

Mies määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.