Miehen epäil­lään käyt­tä­neen vä­ki­val­taa si­vul­li­siin Tui­ras­sa ja Li­min­gas­sa – aamulla alkanut et­sin­tä­ope­raa­tio päättyi kiin­ni­ot­toon Li­min­gas­sa

Oulussa etsitty sivullisia kohtaan väkivaltaa käyttänyt henkilö on otettu kiinni Limingassa. Poliisi kertoi asiasta puoli yhden jälkeen Twitterissä.

Poliisi kertoo, että mies oli aamulla käyttänyt ja yrittänyt käyttää väkivaltaa itselleen ilmeisesti entuudestaan tuntemattomia ihmisiä kohtaan Tuirassa Koskitiellä. Hänen epäillään syyllistyneen samankaltaiseen tekoon myöhemmin Limingassa, minkä yhteydessä poliisi otti hänet kiinni.

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut tarkemmin, millaisista teoista on kyse. Poliisin mukaan tapauksen tutkinta on alkuvaiheessa ja se aikoo kertoa tapauksesta lisää maanantaina.

Epäillystä tekijästä julkaistiin kuva lauantaina aamulla vihjeiden saamiseksi. Arvaamattomasti käyttäytyvästä henkilöstä pyydettiin havainnot hätänumeroon.

Poliisin mukaan epäillystä tuli runsaasti vihjeitä ja poliisi kiittääkin saamistaan vihjeistä. Vihjeitä voi ilmoittaa yhä soittamalla Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimeen numeroon 0295 416 194 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi

Kalevan lauantaina iltapäivällä haastattelema silminnäkijä kertoo nähneensä poliisin julkaisemia kuvia vastaavan henkilön liikkeellä Oulun keskustassa muutama päivä sitten.

Hän on varma, että kyseessä oli sama henkilö.

Hänen mukaansa tuolloin mies muun muassa aiheutti vaaratilanteita liikenteen seassa liikkumisellaan ja vastaantulleet ihmiset väistivät uhkaavan oloista miestä.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 13.32 sekä kello 17.59 silminnäkijän kommenteilla.