Me­ri­kos­ken ylä­kou­lu etä­ope­tuk­seen vii­kok­si – "Muissa Oulun kou­luis­sa ei ole tar­vet­ta siirtyä etäo­pe­tuk­seen"

OULU
Tieto Merikosken yläkoulun siirtymisestä etäopetukseen kerrottiin sunnuntaina.
Tieto Merikosken yläkoulun siirtymisestä etäopetukseen kerrottiin sunnuntaina.
Kuva: Peura Pekka

Merikosken yläkoulu siirtyi maanantaina viikoksi etäopetukseen. Koulussa on ollut kolme eri altistumistilannetta, joissa koronavirukselle on altistunut noin 80 oppilasta ja 16 opettajaa, kertoo Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

– Etäopetus aloitettiin, koska iso joukko opettajista on karanteenissa ja lähiopetuksen järjestämisessä oli suuria haasteita.

Oulun eri kouluissa on syyslukukauden aikana ollut useita joukkoaltistumisia. Satoja oppilaita, kymmeniä opettajia ja useita luokkia on määrätty perusopetuksessa ja lukioissa karanteeniin.

Penttilän mukaan muissa Oulun kouluissa ei tällä hetkellä ole tarvetta siirtyä etäopetukseen, ei edes varalta.

– Luokkia tai yksittäisiä kouluja voidaan koronaviruksen taltuttamiseksi siirtää myös jatkossa määräajaksi etäopetukseen.

Jos etäopetukseen kuitenkin joudutaan, siirtyminen tapahtuu nopeasti.

– Kouluilla on velvoite suunnitella etäopetukseen siirtyminen päivässä.

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo on huolestunut koulujen tilanteesta.

– Turvaetäisyydet ja käsihygienia ontuvat. On myös tultu oireilevana kouluun. Kaikki altistumiset eivät ole vältettävissä muutoin kun sulkemalla koulut ja päiväkodit, ja siihen on korkea kynnys.