Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Pääkirjoitus: Itä­ra­jal­la siir­ryt­tiin vä­sy­tys­tais­te­luun, jota Suomi ei vält­tä­mät­tä edes täys­su­lun avulla voita

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Meijeri ha­vait­si huo­no­laa­tuis­ta maitoa ja siitä alkoi ta­pah­tu­ma­ket­ju, jota puidaan nyt Oulun kä­rä­jä­oi­keu­des­sa –"Karja on käy­tän­nös­sä teu­ras­tet­tu pihaan"

Raahen seudulla sijaitsevalle maitotilalle tehtiin vuoden 2019 ja alkukevään 2020 aikana useita eläinsuojelutarkastuksia.

Tilalla oli toistasataa nautaa, joiden olosuhteissa ja huolenpidossa oli eläinsuojeluviranomaisen mielestä merkittäviä puutteita.

Eläinten omistajat saivat toistuvia määräyksiä eläinten olosuhteiden parantamiseksi, mutta niitä ei noudatettu vaan laiminlyönnit jatkuivat.

Lopulta helmikuussa 2020 valvontaeläinlääkäri määräsi nautakarjanpidon lopetettavaksi. Samana päivänä viimeisetkin eläimet vietiin pois tilalta.

Vasikoiden sairastavuus ja kuolleisuus oli suurta

Nuo tapahtumat otettiin käsittelyyn tiistaina Oulun käräjäoikeudessa, kun syyttäjä luki maitotilasta vastaavalle pariskunnalle syytteen

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.