Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Meijeri ha­vait­si huo­no­laa­tuis­ta maitoa ja siitä alkoi ta­pah­tu­ma­ket­ju, jota puidaan nyt Oulun kä­rä­jä­oi­keu­des­sa –"Karja on käy­tän­nös­sä teu­ras­tet­tu pihaan"

Raahen seudulla sijaitsevalle maitotilalle tehtiin vuoden 2019 ja alkukevään 2020 aikana useita eläinsuojelutarkastuksia.

Tilalla oli toistasataa nautaa, joiden olosuhteissa ja huolenpidossa oli eläinsuojeluviranomaisen mielestä merkittäviä puutteita.

Eläinten omistajat saivat toistuvia määräyksiä eläinten olosuhteiden parantamiseksi, mutta niitä ei noudatettu vaan laiminlyönnit jatkuivat.

Lopulta helmikuussa 2020 valvontaeläinlääkäri määräsi nautakarjanpidon lopetettavaksi. Samana päivänä viimeisetkin eläimet vietiin pois tilalta.

Vasikoiden sairastavuus ja kuolleisuus oli suurta

Nuo tapahtumat otettiin käsittelyyn tiistaina Oulun käräjäoikeudessa, kun syyttäjä luki maitotilasta vastaavalle pariskunnalle syytteen

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.