Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Mas­ki­suo­si­tus voi­mas­sa tois­tai­sek­si myös Oulun kou­luis­sa, etä­työ­suo­si­tus palaa käyt­töön – vii­kon­lop­pu­na Oulussa on voinut al­tis­tua ko­ro­nal­le useissa eri pai­kois­sa

Oulun tuomiokirkko. ilmakuva, kirkko, Oulun keskusta
Kuva: Jarmo Kontiainen

Maskisuositus on toistaiseksi voimassa Oulussa kaikissa kodin ulkopuolisissa sisätiloissa. Asiasta linjaa keskiviikkona rajoituksia ja suosituksia käsittelemään kokoontunut Oulun kaupungin johtoryhmä.

Kaupungin johtoryhmän mukaan maskisuositus tulee toistaiseksi voimaan myös Oulun peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa koulujen alkaessa. Peruskouluissa suositus koskee kuudesluokkalaisia ja sitä vanhempia oppilaita.

Lisäksi etätyön tekemistä suositellaan kaikille niille, kenelle se on mahdollista.

Koronatartuntojen määrä on kasvanut Oulussa. Kaupunki muistuttaakin, että terveysturvallisuudesta pitää huolehtia myös isoissa ulkoilmatapahtumissa. Tulevana viikonloppuna Oulussa järjestetään Varjo Festivaali, Varjo Piknik ja Pride-tapahtuman puistojuhla. Johtoryhmän mukaan kaikissa tilanteissa tulisi huolehtia vähintään kahden metrin turvavälistä, maskien käytöstä ja hyvästä käsihygieniasta.

Kaupungin mukaan koronarokotukset ovat edenneet Oulussa hyvin ja johtoryhmä suositteleekin kaikille koronarokotteen ottamista.

Viime viikonloppuna Oulussa on voinut altistua koronavirukselle useissa eri paikoissa. Seuraavissa paikoissa aikaa viettäneiden tulee seurata tarkasti vointiaan ja hakeutua testiin, mikäli oireita ilmenee. Oireettomana ei pidä hakeutua koronatestiin.

• Club Teatria, Nevski & The Prospects -keikka, 28.7.

• Jumpru Pubin terassi 28.7. kello 02–04

• Mango Discobar (Saaristonkatu) 30.7. kello 21–04 ja 31.7. kello 21–04

• Subway Pakkahuoneenkatu 22, 30.7. kello 18.45–19.15

• Subway Rotuaari Kirkkokatu 21, 1.8. kello 04–05

• Qstock 30.–31.7.

• Pizzeria La Cucina Toppila 31.7. kello 16–17.30