Mar­ras­myrs­ky toi Jo­ki­laak­so­jen pe­las­tus­lai­tok­sel­le kym­me­niä teh­tä­viä yötä myöten – Puita kaatui, tuuli irrotti kat­to­pel­te­jä ja Py­hä­jär­vel­lä ka­la­sa­ta­man lai­tu­rin

Tiistaina aamusta tilanne hellitti myrskytuulien rauhoittuessa.

Maanantain myrskyrintama runteli Jokilaaksojen aluetta ja piti pelastuslaitoksen kiireisenä yötä myöten.

Jokilaaksojen pelastuslaitos kertoi tiistaina aamulla hoitaneensa päivän, illan ja yön mittaan 53 erilaista myrskyn aiheuttamaa tehtävää. Kukaan ei ole saanut tilanteissa ainakaan vakavia vammoja, pelastuslaitos kertoo.

Tiistaina aamusta tilanne oli jo hellittämässä myrskytuulien rauhoittuessa.

– Tehtävät ovat koostuneet erilaisista myrskytuhojen raivauksista, pääasiassa kaatuneiden puiden raivauksista eri puolella aluetta. Pahimmat tilanteet ovat olleet iltapäivällä kattopeltien irtoamiset ja rakennusten päälle kaatuneet puut, kertoo palomestari Matti Virtanen tiedotteessa.

Lisäksi Pyhäjärvellä tuulen voima irrotti kalasatamassa laiturin.

Muut tehtävät ovat Virtasen mukaan olleet yhden tai useamman puun kaatumisia teille ja sähkölinjoille.

Sähkölinjojen raivaustöitä jatkavat sähköverkkoyhtiöt itse.

Myrskytuhojen raivaukseen hälytettiin Jokilaaksojen alueella pelastustoimen väkeä yhteensä 13 eri paloasemalta. Virtasen mukaan kiireisimpänä aikana iltapäivällä oli yhteensä yhdeksän pelastusryhmää töissä samaan aikaan.

– Jokaisessa kohteessa käydään, mutta jokaiseen kohteeseen ei ehditä välittömästi. Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä maltillisuuteen tällaisissa tilanteissa ja mikäli esimerkiksi kaatunut puu ei välittömästi uhkaa ihmisiä tai omaisuutta, voi asiasta ilmoittaa viranomaisille hieman myöhemmin, tiedotteessa muistutetaan.