Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Märkä rätti ei se­lit­te­lyl­lä muuksi muutu

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jukka Kolmosen mukaan Oulun valtuuston päättämät työntekijöiden ulkoistukset eivät ole märkä rätti työntekijöiden kasvoille.

Moinen näkemys vetää varmasti hiljaiseksi erityisesti ne pienipalkkaiset naiset, jotka uurastavat päivästä toiseen taaten ikäihmisille ateriat ja huolehtien puhtaudesta kaupungin kiinteistöissä. He tekevät äärettömän arvokasta työtä huolehtien ihmiselämän perustarpeista. Kiitokseksi tästä tehdään ulkoistus, jonka myötä tulot laskevat, lomat huononevat ja työtahti mitä todennäköisimmin kiihtyy entisestään. Jos tämä ei ole märkä rätti, mikä on?

Ongelmia voi hyvinkin syntyä myös muiden valtuustossa tehtyjen ulkoistuspäätösten (koulusihteerit ja Oulun Digi) myötä. Esimerkiksi Jytyn puheenjohtaja Maija Pihjalamäki (kesk.) muistutti jo syyskuussa Oulussa vieraillessaan, että kaupunki menettää tuolloin mahdollisuuksiaan vaikuttaa ICT-palveluihin. Hän totesi myös aivan oikein, että samalla ei ole mitään takeita siitä, että ulkoistamalla saadaan säästöjä, vaan kustannukset vain entisestään nousevat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.