Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Marin kes­kus­te­li Norjan pää­mi­nis­te­rin kanssa: Maat tii­vis­tä­vät tur­val­li­suus- ja puo­lus­tu­syh­teis­työ­tä

Helsinki
Pääministeri Sanna Marin (sd.) tapasi norjalaiskollegaansa. Arkistokuva.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) tapasi norjalaiskollegaansa. Arkistokuva.
Kuva: Mauri Ratilainen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) keskusteli maanantaina Norjan pääministeri Jonas Gahr Stören kanssa. Puhelinkeskustelun aihe oli Venäjän hyökkäys Ukrainaan, turvallisuustilanne ja pohjoismaisen turvallisuus- ja puolustusyhteistyön tiivistäminen.

Pääministerit korostivat sitä, kuinka tärkeää on tukea Ukrainaa, tuomita Venäjän hyökkäys ja sovittaa yhteen Venäjän vastaiset pakotteet.

– Pääministerien keskustelussa korostui tiiviin yhteistyön ja yhtenäisyyden merkitys. Pohjois-Eurooppa muodostaa yhtenäisen turvallisuusympäristön, jolla on vahva transatlanttinen yhteys. Suomi tiivistää turvallisuus- ja puolustusyhteistyötä Norjan kanssa, valtioneuvoston kanslian tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen mukaan kahdenvälinen yhteistyö on läheistä Suomen Nato-kumppanuuden kautta, jota on tiivistetty Ukrainan sodan vuoksi. Yhteistyötä tehdään lisäksi kolmenvälisesti Norjan, Ruotsin ja Suomen kesken. Pohjois-Eurooppa muodostaa yhtenäisen turvallisuusympäristön, jolla on vahva transatlanttinen yhteys, pääministerit katsovat.

Norja on parhaillaan YK:n turvallisuusneuvoston jäsen ja toimii pohjoismaisen NORDEFCO-puolustusyhteistyön puheenjohtajamaana.