Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Marin kes­kus­te­li Norjan pää­mi­nis­te­rin kanssa: Maat tii­vis­tä­vät tur­val­li­suus- ja puo­lus­tus­yh­teis­työ­tä

Helsinki
Pääministeri Sanna Marin (sd.) tapasi norjalaiskollegaansa. Arkistokuva.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) tapasi norjalaiskollegaansa. Arkistokuva.
Kuva: Mauri Ratilainen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) keskusteli maanantaina Norjan pääministeri Jonas Gahr Stören kanssa. Puhelinkeskustelun aihe oli Venäjän hyökkäys Ukrainaan, turvallisuustilanne ja pohjoismaisen turvallisuus- ja puolustusyhteistyön tiivistäminen.

Pääministerit korostivat sitä, kuinka tärkeää on tukea Ukrainaa, tuomita Venäjän hyökkäys ja sovittaa yhteen Venäjän vastaiset pakotteet.

– Pääministerien keskustelussa korostui tiiviin yhteistyön ja yhtenäisyyden merkitys. Pohjois-Eurooppa muodostaa yhtenäisen turvallisuusympäristön, jolla on vahva transatlanttinen yhteys. Suomi tiivistää turvallisuus- ja puolustusyhteistyötä Norjan kanssa, valtioneuvoston kanslian tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen mukaan kahdenvälinen yhteistyö on läheistä Suomen Nato-kumppanuuden kautta, jota on tiivistetty Ukrainan sodan vuoksi. Yhteistyötä tehdään lisäksi kolmenvälisesti Norjan, Ruotsin ja Suomen kesken. Pohjois-Eurooppa muodostaa yhtenäisen turvallisuusympäristön, jolla on vahva transatlanttinen yhteys, pääministerit katsovat.

Norja on parhaillaan YK:n turvallisuusneuvoston jäsen ja toimii pohjoismaisen NORDEFCO-puolustusyhteistyön puheenjohtajamaana.