Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Marin höy­kyt­ti Orpoa po­li­tii­kan toi­mit­ta­jien jär­jes­tä­mäs­sä vaa­li­ten­tis­sä – Sanoi itse pe­rus­suo­ma­lai­sia ra­sis­ti­sek­si puo­lueek­si

Pääministeri Sanna Marin ja Petteri Orpo ottivat kiivaasti yhteen viikon viimeisessä vaalitentissä. Orpon mukaan hallitus on sdp:n johdolla ajanut Suomea kohti taantumaa. Marinin mukaan kokoomus haluaa valtaa hinnalla millä hyvänsä.

Kokoomuksen Petteri Orpo ja sdp:n Sanna Marin ottivat aamupäivällä perjantaina 13. tammikuuta 2023 yhteen kahdenkeskisessä vaalitentissä. Tunteet kuumenivat alkutahdeista lähtien.
Kokoomuksen Petteri Orpo ja sdp:n Sanna Marin ottivat aamupäivällä perjantaina 13. tammikuuta 2023 yhteen kahdenkeskisessä vaalitentissä. Tunteet kuumenivat alkutahdeista lähtien.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Talvisen kolea epäonnen perjantai kuumentui Politiikan toimittajat ry:n järjestämässä vaalitentissä Helsingissä, kun täynnä vaalitenttejä ollut viikko huipentui Sanna Marinin (sd.) ja Petteri Orpon (kok.) kaksintaisteluun.

Sapelit kaivettiin esiin jo tentin alkutahdeissa, kun pääministeri Marin kiihtyi viikon puheenaiheesta, mahdollisesta tulevasta hallituspohjasta.

Marin toisti jo alkuviikolla kertomansa, ettei sdp mahdu samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa.

– Olisi epärehellistä olla kertomatta, että emme ole perussuomalaisten kanssa samaa mieltä oikein missään. Ihmiskäsityksemme ja arvomme ovat hyvin kaukana toisistaan. En ymmärrä, ettei tällaista voi sanoa ääneen, Marin puuskahti.

Orpo taas toisti kokoomuksen mantraa siitä, että vaalit on käytävä ensin, sen jälkeen katsotaan kuka saa mandaatin neuvotella hallituspohjasta.

Kuulijat olivat varamiesten roolissa, kun opposition Orpo ja hallituksen Marin haastoivat toisiaan. Äänenkorotuksiltakaan ei vältytty.
Kuulijat olivat varamiesten roolissa, kun opposition Orpo ja hallituksen Marin haastoivat toisiaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.