Yleisurheilun EM-kisat: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Murto ja dead­li­ne eli voisiko Suomi siirtyä län­ti­sen Eu­roo­pan aikaan?

Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Maik­ku­lan ylä­kou­lus­sa todettu ko­ro­na­tar­tun­ta, kolme luokkaa ka­ran­tee­niin – ylä­kou­lu pitää per­jan­tai­na etä­päi­vän

Kolme luokkaa on asetettu karanteeniin Maikkulan yhtenäiskoulussa todetun koronavirustartunnan vuoksi. Oulun kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että altistuneet ovat yläkoululaisia.

Varotoimenpiteenä koko Maikkulan yhtenäiskoulun yläkoulu pitää etäkoulupäivän perjantaina 9. lokakuuta. Altistumiset eivät koske Maikkulan alakoulua, joten heillä koulunkäynti voi jatkua normaalisti.

Kaupunki muistuttaa, että karanteenissa olevan oireettoman henkilön perhe voi elää normaalisti. Jos karanteenissa olevalle tulee oireita, hänen tulee hakeutua koronatestiin, jolloin perheenjäsenten on hyvä odottaa testituloksen valmistumista.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että Maikkulan koulussa on karanteenissa 17 oppilasta ja kuusi opettajaa. Oulussa on asetettu karanteeniin myös yksi luokka Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukiossa sekä yksi luokka Pöllönkankaan koulussa.