Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Maa­ki­nen Mar­tin­nie­mi -ta­pah­tu­maa vie­te­tään tänä kesänä myös vir­tuaa­li­ses­ti ja meloen tai vaikka kirk­ko­ve­neel­lä soutaen

Sirkustaiteilijat Katariina ja Jared van Earle saapuvat Maakinen Martinniemi -tapahtumaan esityksellään Shapes of Water.
Sirkustaiteilijat Katariina ja Jared van Earle saapuvat Maakinen Martinniemi -tapahtumaan esityksellään Shapes of Water.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Maakinen Martinniemi -tapahtuma saa tänä vuonna sekä virtuaaliset ja melonnalliset etkot. Vuodesta 2009 martinniemeläisten kyläaktiivien ja haukiputaalaistaiteilijoiden järjestämään poikkitaiteelliseen piknikfestariin voi osallistua mistä tahansa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla.

Tapahtuma on internetissä koko ajan reaaliaikaisesti livelähetyksenä ja kotikatsomoista voi osallistua siihen eri tavoin. Tapahtuma järjestetään lauantaina 12. kesäkuuta kello 9–19.

Osallistua voi myös paikalla ajankohtaisten koronarajoitusten mukaisesti. Esimerkiksi voi piipahtaa kuuntelemassa yhden osion jossain pysähtymispaikassa tai bongata monta paikkaa tai suunnitella kokonaisen iltapiknikin rannalle.

Voimat on yhdistetty Kiiminkijoki-melonnan kanssa, joten melontataitoiset voivat ilmoittautua matkalle mukaan 8. kesäkuuta mennessä.

Haukiputaan kirkon pihalta maakinen matka jatkuu kajakkien ohella kirkko- ja soutuveneissä Kajakkiorkesterin säestyksellä. Risteilyisäntänä on Matti Patronen.

Tarjolla on myös bussikyyti Oulusta Haukiputaalle, josta lähtee kirkkovenekyyti pääkallopaikalle.

Maakisessa Martinniemessä on tarjolla muun muassa kirjailijakävely Joni Skiftesvikin tarinoiden maisemissa, kuvataidekävelyä Jyrki Mäen seurassa, Soivan Siilin konsertti rantametsässä, sirkustaidetta rantavedessä sekä Metsätanssiesitys.

Lisätietoja ja ohjelma löytyvät Pohjoisen kulttuurivirran -verkkosivuilta.