Terveydenhuolto: Myös ou­lu­lai­set jou­tu­vat mak­sa­maan, kun Pohteen pal­ve­lu­ja vä­hen­ne­tään

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Jääkiekko: Kärpät romahti täy­des­sä Rak­si­las­sa ru­mas­ti, mutta tu­lok­sen takaa löytyy myös valoa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Luen­to­sar­ja luon­nos­ta ja kir­jois­ta Oulussa – Jenni Räinä, Harri Ahonen ja Mika Hon­ka­lin­na ker­to­vat luon­nos­ta omien teok­sien­sa kautta

Muun muassa Riisitunturi löytyy Harri Ahosen oppaasta Lapin retkeilyreitit – Päiväretkiä tuntureilla ja metsissä.
Muun muassa Riisitunturi löytyy Harri Ahosen oppaasta Lapin retkeilyreitit – Päiväretkiä tuntureilla ja metsissä.
Kuva: Erkki Ahola

Oulun kaupunginkirjasto järjestää yhteistyössä Oulu-opiston kanssa luentosarjan, jossa kolme kirjailijaa kertoo luonnosta omien teoksiensa kautta. Luennot pidetään Pohjankartanossa ja niille on vapaa pääsy.

Luentosarjan aluksi keskiviikkona 18.10. kello 18 kirjailija Jenni Räinä kertoo otsikolla Kadonnut luonto kirjoissa, kuinka erilaisin tavoin luonto inspiroi hänen teoksissaan Suo muistaa, Kulkijat ja Metsä meidän jälkeemme. Räinä korostaa kirjallisuuden auttavan meitä muistamaan kadonneen luonnon, esimerkiksi joet ennen patoamista, ikimetsät ja ojattomat kairat.

Tietokirjailija Harri Ahonen syventyy luennollaan Lapin päiväretkikohteisiin torstaina 2.11. kello 18. Ahonen kertoo kiinnostavimmista ja myös vähemmän tunnetuista kohteista ja luo samalla tuokiokuvia Lapin luonnosta. Maaliskuussa ilmestyi Ahosen 225 retkeilykohdetta esittelevä teos Lapin retkeilyreitit – Päiväretkiä tuntureilla ja metsissä.

Keskiviikkona 29.11. kello 18 luontokuvaaja ja kirjailija Mika Honkalinna käsittelee uutta kirjaansa Suo siellä. Luennolla pohditaan, mitä kaikkea kätkeytyy rämeiden, korpien, nevojen ja lettojen juurevaan olemukseen.