Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lot­to­voit­to vai muhkea vel­ka­kir­ja

Maamme houkuttelevuus veronmaksajille on vähenemässä päivä päivältä. Perussuomalaiset julkaisikin tammikuulla uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa ja esitti siinä faktoja kustannuksista, remonttia turvapaikkajärjestelmään sekä kontrolloidumpaa työperäistä maahanmuuttoa.

Jos etsisin perheineni työpaikkaa ulkomailta, työn kiinnostavuuden ja palkan ohella ryhtyisin listaamaan kohdemaan plussia ja miinuksia.

"Gallupien perusteella suomalaiset eivät ole sisäisestä turvallisuudesta ja julkisesta taloudesta kovin huolissaan, vaikka syytä olisi."

Suomeen liittyviä positiivisia mielikuvia olisivat ainakin puhdas luonto, turvallinen ja vakaa elinympäristö ja hyvin hoidettu talous sekä hyvät julkiset palvelut vastineena korkealle veroasteelle.

Kun lähtisin tarkistamaan faktoja, löytäisin yhden Euroopan velkaisimmista maista, joka on elinkustannuksiltaan ja verotukseltaan yksi kalleimmista. Maan, jossa jengiytymisongelma nostaa päätään, oppimistulokset ovat heikentyneet ja julkiset palvelut on päästetty rapautumaan. Maan, jossa verorahalle ei saa enää vastinetta. Miettisin siis jälkikasvuni tulevaisuutta: onko tänne syntyminen lottovoitto, vai saako sillä vain muhkean velkakirjan tulevaisuuteen.

Gallupien perusteella suomalaiset eivät ole sisäisestä turvallisuudesta ja julkisesta taloudesta kovin huolissaan, vaikka syytä olisi. Kevään vaaleissa kansan tahto tietenkin lopullisesti mitataan.

Saija Hyvönen

LT, erikoislääkäri

kaupunginvaltuutettu

kansanedustajaehdokas (ps.)

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.