Lin­nan­maal­le kulkee kaksi uutta bus­si­lin­jaa ensi vii­kos­ta alkaen – Oulun jouk­ko­lii­ken­ne siirtyy tal­vi­ai­ka­tau­lui­hin

Osa Linnanmaalle kulkevista linja-autoista on aiempaa suurempia.

Joukkoliikennetarjonta Linnanmaalle kasvaa ensi viikolla.
Joukkoliikennetarjonta Linnanmaalle kasvaa ensi viikolla.
Kuva: Teija Soini

Oulun joukkoliikenteen talviaikataulukausi alkaa ensi keskiviikkona 12. elokuuta 2020. Uusi aikataulukausi tuo joukkoliikennetarjontaan uusia linjoja.

Bussien ja linjojen määrä kasvaa erityisesti Linnanmaalle. Kahta linjaa jatketaan keskustasta Linnanmaalle, minkä lisäksi avataan kaksi täysin uutta linjaa. Vuoroväli erityisesti ruuhka-aikoina tihenee muutaman minuutin pituiseksi.

Linnanmaalle kulkevat uudet linjat ovat linjat 58 ja 18. Linja 58 kulkee Metsokankaalta Kaakkurin ja Kaukovainion kautta Linnanmaalle. Linja 18 lähtee Mäntylästä keskustan ja Toppilan kautta Linnanmaalle ja Kaijonharjuun.

Lisäksi linjat 5, 5N ja 52 pidennetään kulkemaan Linnanmaalle saakka.

Linja 58 kuuluu Linnanmaalle kulkeviin nopeisiin linjoihin. Muut nopeat linjat ovat numerot 22, 28 ja 48.

Osa linja-autoista on aiempaa suurempia, mikä kasvattaa matkustajakapasiteettia keskustan ja Linnanmaan välillä noin 50 prosenttia.

Myös poikittaisyhteydet Linnanmaalle paranevat. Alueelle on lisätty nopeita vuoroja, jotka ohittavat keskustan moottoritietä pitkin.

Vaikka yliopisto on ilmoittanut siirtyvänsä pääasiallisesti lähiopetukseen, liikennöinti uusilla linjoilla ja reiteillä aloitetaan jo elokuussa.