Liminka ottaa käyt­töön samat ko­ro­na­suo­si­tuk­set kuin Ou­lus­sa: Maskit käyt­töön ja yk­si­tyis­ti­lauk­siin enin­tään 20 hen­ki­löä

Limingan kunta tiedottaa, että se ottaa käyttöön vastaavat koronasuositukset kuin Oulussa.

Kunta suosittelee toistaiseksi kasvomaskien käyttö julkisissa sisätiloissa ja yleistapahtumissa. Käytännössä maskeja suositellaan siis pidettäväksi esimerkiksi kaupoissa, tapahtumissa, virastojen julkisissa tiloissa sekä kulttuuri ja -liikuntalaitoksissa.

Maskisuositus ei koske alle 15-vuotiaita eikä toisen asteen koulutuslaitoksia.

Liminkalaisille jaetaan ilmaisia maskeja kirjastossa. Maskisuositus on voimassa toistaiseksi.

Limingan kunta suosittelee nyt maskien käyttöä julkisissa sisätiloissa.
Limingan kunta suosittelee nyt maskien käyttöä julkisissa sisätiloissa.
Kuva: Jussi Leinonen

Yksityistilaisuuksissa uutena suosituksena on 20 henkilön enimmäismäärä. Kunta muistuttaa, että pienemmissäkin tilaisuuksissa on huolehdittava turvaväleistä ja käsihygieniasta. Maskin käyttöä suositellaan.

Kunta suositteli myös välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse kymmenen päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle. Suositus kuitenkin peruttiin torstai-iltana.

– Muutos tehdään sen vuoksi, että alueelliset suositukset olisivat yhdenmukaiset. Limingassa ei myöskään ole syksyn aikana ollut koronatapauksia, joten tilanne ei siltä osin suositusta erityisesti vaadi, johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi kertoo tiedotteessa.

Limingan kunta ei toistaiseksi ole noussut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartalle lainkaan, eli kunnassa on todettu alle viisi tartuntaa koko epidemian aikana. THL:n kartalle päätyy siinä vaiheessa, kun kunnassa on varmistettu vähintään viisi tautitapausta.

Päivitetty klo 20.32: Suositukset ikäihmisten luona vierailusta.