Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Li­min­gan­lah­den luon­non­suo­je­lu­aluei­den tär­ve­lys­tä 4000 euron sakot – Oi­keu­den mie­les­tä elin­kei­non­har­joit­ta­jan olisi pitänyt var­mis­tua aluei­den ra­jois­ta

Oulun käräjäoikeus on antanut tuomion jutussa, jossa Liminganlahden luonnonsuojelualueilla turmeltiin rauhoitetuiksi määrättyjä alueita.

Käräjäoikeus on tuominnut luonnonsuojelurikoksesta miehen, jonka palkkaamat työntekijät muokkasivat maaperää miehen omistamilla ja vuokraamilla alueilla vuonna 2017.

Niillä kaivettiin ojia, poistettiin kasvillisuutta ja kynnettiin maata. Maanmuokkaustöitä tehtiin yhteensä noin 1,4 hehtaarin suuruisilla alueilla, jotka sijaitsevat Liminganlahdenrannan ja Liminganlahden luonnonsuojelualueilla.

Maanmuokkaustyöt rikkoivat alueiden rauhoitus- ja suojelumääräyksiä.

– Kyseiset toimenpiteet ovat aiheuttaneet heikennystä alueen luonnonvaraista merenrantaniittyä tarkoittavaan luontotyyppiin, kasvillisuuteen ja lintujen elinympäristöön ja pesimismahdollisuuksiin, käräjäoikeus katsoo tuomiossaan.

Olisi pitänyt varmistaa, ettei rajoja ylitetä

Käräjäoikeuden tuomiosta ilmenee, ettei luonnonsuojelualueita ole merkitty maastoon.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.