Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Liian moni kou­lu­tet­tu nuori ai­kui­nen muuttaa Oulusta etelään – Pa­rem­min vetävät työ­mark­ki­nat ja säpinä hou­kut­ta­vat

Medianomi Jenna Auranaho 27, on muuttamassa Oulusta Tampereelle. Arkkitehtiopiskelija Eetu Salminen aikoo muuttaa Helsinkiin sitten kun opinnot ovat loppusuoralla.

Jenna Auranaho on muuttamassa puolisonsa kanssa Tampereelle. Tavarat on jo pakattuna. Muutto on viivästynyt, kun asuntoon, johon he olivat muuttamassa, tuli vesivahinko.
Jenna Auranaho on muuttamassa puolisonsa kanssa Tampereelle. Tavarat on jo pakattuna. Muutto on viivästynyt, kun asuntoon, johon he olivat muuttamassa, tuli vesivahinko.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oululainen Jenna Auranaho, 27, on muuttamassa miehensä kanssa Tampereelle. Kesällä naimisiin mennyt pariskunta asuu tällä hetkellä väliaikaisesti pihamökissä Haukiputaalla.

– Suurimman osan huonekaluista myimme kesällä, kun irtisanoimme vuokra-asuntomme. Loput tavarat on valmiiksi pakattuna miehen vanhempien autotallissa, Auranaho kertoo.

Suurin syy pariskunnan muuttoon on vaihtelunhalu.

Auranaho valmistui vuosi sitten medianomiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta ja työskentelee toimittajana. Lukuun ottamatta lyhyehköjä pätkiä viime vuosina hän on asunut aina Oulun seudulla, samoin hänen puolisonsa. Tässä kohtaa elämää heistä tuntui, että olisi kiva kokeilla asumista jossain muualla.

– Ollaan käyty usein Tampereella ja tykästytty kaupunkiin, Auranaho kertoo.

Eetu Salminen, 25, muutti Helsingistä Ouluun neljä vuotta sitten, koska pääsi opiskelemaan rakennusarkkitehdiksi Oulun ammattikorkeakouluun. Opintojen aikana hän on asunut Oulu–Helsinki-akselilla, kunnes valmistuttuaan viime keväänä muutti Helsinkiin, josta löytyi myös töitä arkkitehtitoimistosta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.