Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Lehdon oli tar­koi­tus huo­leh­tia Ivalon kou­lu­kes­kuk­sen yl­lä­pi­dos­ta – Miten käy nyt, kun ti­la­yh­tiö meni kon­kurs­siin?

Konkurssiin mennyt Lehto Tilat Oy oli sitoutunut ylläpitämään Inarin koulukeskusta seuraavat 20 vuotta. Nyt kunnassa kartoitetaan vaihtoehtoja palveluiden järjestämiseksi.

Syksyllä 2021 valettiin Ivalon uuden koulukeskuksen peruskivi. Kyseessä oli Inarin kunnan historian suurin julkinen investointi. Rakentaminen maksoi noin 26 miljoonaa euroa.

Rakentaminen toteutettiin elinkaarimallilla Lehto Group Oy:n kanssa. Se tarkoittaa, että Lehto Group sitoutui ylläpitämään koulukeskusta seuraavat 20 vuotta.

Koulukeskuksen rakentanut Lehto Groupin tytäryhtiö Lehto Tilat Oy asetettiin torstaiaamuna konkurssiin Oulun käräjäoikeuden päätöksellä. Yhtiöllä on koulukeskuksen kiinteistöön palvelusopimus. Rakennuksen omistaa kuntarahoitus.

Ivalon koulukeskus Kaarre on toteutettu elinkaarihankkeena, jo­hon sisältyvät uudisrakentamisen lisäksi ylläpito- ja käyt­tä­jä­pal­ve­lut 20 vuoden ajan.
Ivalon koulukeskus Kaarre on toteutettu elinkaarihankkeena, jo­hon sisältyvät uudisrakentamisen lisäksi ylläpito- ja käyt­tä­jä­pal­ve­lut 20 vuoden ajan.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.