Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Lasten si­joit­ta­mi­nen lai­tos­hoi­toon kasvoi viime vuonna Oulussa – "Ta­val­li­set si­jais­per­heet eivät aina pysty vas­taa­maan nuoren tar­pei­siin"

Sijaisperheille on jatkuva tarve. Tuoreen lastensuojeluraportin mukaan lasten laitoshoitoon sijoittamiset kasvoivat Oulussa viime vuonna 25 prosenttia.

Lastensuojelulain mukaan lasten ja nuorten sijaishoito on järjestettävä ensisijaisesti perhehoidossa. Tämän toteutuminen ei kuitenkaan aina ole yksiselitteistä, etenkään yli 13-vuotiaiden lastensuojelun asiakkaiden keskuudessa.

Viimeisimmän Kuusikko -työryhmän lastensuojeluraportin (1/6/2022) mukaan lastensuojelun asiakkaana olevien lasten sijoittaminen laitoshoitoon on Oulussa nousussa. Kuusikko -työryhmän alueeseen kuuluu kuusi väkiluvultaan Suomen suurinta kaupunkia: Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku.

Laitoshoitoon sijoitettujen lasten määrä kasvoi Oulussa viime vuoden aikana 25 prosenttia. Vertailun vuoksi esimerkiksi Turussa vastaava luku puolestaan laski lähes 20 prosenttia vuoden 2021 aikana. Oulun lisäksi ainoastaan Helsingissä laitoshoitoon sijoitettujen lasten määrä kasvoi, mutta pääkaupungissa luku oli vain 3 prosenttia.

Vaikka laitoshoitoon sijoitusten määrä on kasvanut viime vuoden aikana paljon, on perhehoidon osuus vieläkin suurin juuri Oulussa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.