Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Luitko jo tämän: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lasten kuu­le­mis­ten ky­sy­myk­set lasten ko­koi­sia asioita

Kaisa Peltomäki Sanginsuusta ottaa Kalevan Lukijalta-palstalla (11.9.) kantaa viranhaltijoiden toimintaan liittyen Sanginsuun koulussa järjestettyyn lasten kuulemiseen. Kuulemiset liittyvät Oulun kaupunginhallituksen päätökseen, jonka mukaan lapsivaikutusten arviointi laaditaan asioista, joilla arvioidaan olevan merkittäviä vaikutuksia lapsiin.

Lapsia on syyskuussa kuultu Sanginsuun koulun lisäksi Pikkaralan ja Keiskan kouluissa. Oulun kaupungin viranhaltijat noudattavat lapsiin kohdistuvissa arvioinneissa ja lasten kuulemisissa lapsen oikeuksien sopimukseen kirjattuja periaatteita.

Lasten kuulemisessa on noudatettu periaatetta, jonka mukaan oppilaalla on oikeus kertoa mielipiteensä häntä itseään koskevissa asioissa. Tätä pidetään tärkeimpänä lasten kuulemista ohjaavana asiana. Lapsen oikeuksien sopimukseen on kirjattu, että ”Lapsella on oikeus ilmaista omat mielipiteensä kaikissa itseään koskevissa asioissa ja ne on otettava huomioon lapsen iän ja kehitystason mukaisesti”.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.