Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­mu­yöl­lä kolmas ta­hal­li­sek­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

San­gin­suun koulun lak­kaut­ta­mi­ses­ta ja vir­ka­mies­ten toi­mis­ta – se, miten lasten kuu­le­mi­nen to­teu­tet­tiin, oli lähinnä sur­ku­hu­pai­saa

Sanginsuun koulun lakkauttamisen suunnittelu, virkamiesfarssi, osa x. Olemme lakkautukseen liittyvässä prosessissa siinä vaiheessa, että koululla toteutettiin hallintolain mukainen lasten kuuleminen tiistaina 8. syyskuuta.

Heti alkuun on todettava, että kannatan kuulemisen järjestämistä. On kaikkien kannalta hyvä, että lapsia kuullaan aiheessa, joka voi vaikuttaa heidän elämäänsä todella radikaalisti.

Se, miten kuuleminen toteutettiin, on lähinnä surkuhupaisaa. Ensin kutsu tuli osalle lapsista, vain kaksi työpäivää ennen kuulemista. Opettajat eivät tiedä kuka lapset on valinnut, opetustoimen virkamiehet käyttävät passiivia ”on valittu”. Epäselväksi jää kuka ja millä perustein.

Vaatiessamme kirjallisia perusteita, kaikki lapset saavat yllättäen kutsun Wilmaan. Eletään perjantai-iltapäivää 4. syyskuuta.

Kun ilmoitamme, että haluamme vanhempina osallistua kuulemiseen, tulee tilaisuuden toteuttajalta kellonaika toisen pyynnön jälkeen.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.