ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Lapin kir­jal­li­suus­seu­ral­le Suomen Kir­jai­li­ja­lii­ton Suun­ta-pal­kin­to – liitto kiittää seuraa pit­kä­jän­tei­ses­tä kir­jal­li­suu­den ja kir­joit­ta­mi­sen edis­tä­mi­ses­tä

Suomen Kirjailijaliiton Suunta-palkinnon vastaanotti Lapin kirjallisuusseuran puheenjohtajana alkuvuodesta aloittanut Minna Kurttila.
Suomen Kirjailijaliiton Suunta-palkinnon vastaanotti Lapin kirjallisuusseuran puheenjohtajana alkuvuodesta aloittanut Minna Kurttila.
Kuva: Pekka Aho

Suomen Kirjailijaliiton vuoden 2023 Suunta-palkinnon on saanut Lapin kirjallisuusseura ry. Seura on toiminut kirjallisuutta, kirjoittamista ja lukemista edistäen jo vuodesta 1996.

Lapin Kirjallisuusseuran toiminta ulottuu Lapin kaikkiin osiin. Seura on järjestänyt jo pitkään eri puolilla Lappia kirjallisuusaiheisia kevätseminaareja ja tuonut pohjoiseen suuren joukon kirjailijoita kertomaan tuotannostaan.

Seura on myös aktiivisesti edesauttanut kirjoittajakoulutusta järjestämällä Revontuli-Opiston kanssa Sodankylässä vuosittain viikon kestäviä kirjoittajakursseja, joissa on vuosien saatossa perehdytty eri kirjoittamisen lajeihin aina draamasta rikoskirjallisuuteen.

Kurssien suuresta suosiosta kertoo paljon se, että osallistujia on aina riittänyt eteläisintä Suomea myöten.

Lisäksi seuran pyrkimys on lisätä vuorovaikutusta Saamen alueen kulttuurien ja suomen kieltä Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa puhuvien väestöryhmien kanssa.

Suomen Kirjailijaliitto kiittää Suunta-palkinnolla Lapin kirjallisuusseura ry:tä pitkäjänteistä kirjallisuuden ja kirjoittamisen edistämisestä.

Suunta-palkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai toimijalle, joka on erityisellä tavalla edistänyt kirjallisuutta ja kirjallisuuden harrastamista omalla paikkakunnallaan. Palkinto on suuruudeltaan tuhat euroa sekä kompassi.

Palkinto jaettiin Suomen Kirjailijayhdistysten verkoston Talvipäivillä Oulussa perjantaina 24. maaliskuuta.

Palkinnon vastaanotti Lapin kirjallisuusseuran puheenjohtaja Minna Kurttila ja sen jakoi Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja, kirjailija Ville Hytönen.