Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Län­si-Poh­jas­sa löytyi kaksi ete­lä­af­rik­ka­lai­sen vi­rus­muun­nok­sen ai­heut­ta­maa ko­ro­na­tar­tun­taa – ka­ran­tee­nis­sa olevia oi­reet­to­mia tes­ta­taan

Länsi-Pohjassa on ilmennyt viime viikolla kaksi koronavirustartuntaa, jotka on aiheuttanut viruksen eteläafrikkalainen muunnos. Kyseinen muunnos tarttuu hieman herkemmin kuin alkuperäinen Kiinasta levinnyt koronavirus.

Eteläafrikkalaisen muunnoksen tartunnoista ei ole toistaiseksi ilmennyt jatkotartuntoja. Sairaanhoitopiirissä aiotaan kuitenkin testata karanteeniin määrättyjä oireettomia ihmisiä lähipäivinä eteläafrikkalaisen muunnoksen varalta.

Länsi-Pohjassa todettiin viime viikolla yhteensä 14 koronatartuntaa ja viisi laajaa joukkoaltistumista. Karanteeniin on määrätty noin 250 ihmistä.

Kuluvalla viikolla Länsi-Pohjassa on todettu yksi uusi koronavirustapaus, jonka jäljitys on kesken.

Länsi-Pohjan pandemiatyöryhmän oli määrä keskustella tänään keskiviikkona siitä, milloin alueella voitaisiin lieventää koronarajoituksia ja -suosituksia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.