Oulu: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kyllä, vauhtia ro­ko­tuk­siin tar­vi­taan, mutta jo­kai­nen voi kantaa vas­tuu­ta koronan tor­jun­nas­ta myös muilla tavoin

Helposti tarttuvan omikronmuunnoksen leviämistä ei meillä enää voi estää, mutta jarrutuskin on viisasta. Rokotukset auttavat pitämään sairaanhoidon pystyssä. Muutakin kansalaisvastuullisuutta tarvitaan itse kultakin.

Iskeekö Suomeen koronaviruksen omikronmuunnoksen aiheuttama "hyökyaalto", kuten perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) tiistaina varoitti. Terveydenhuollon ammattilaiset eivät ole käyttäneet yhtä raflaavaa kieltä, mutta Kiurun ilmaus saattoi tarpeellisella tavalla havahduttaa.

Suomessa omikron ottaa nyt jalansijaa nopeasti. Se tarttuu deltaa herkemmin mutta aiheuttaa tämän hetken tiedon mukaan lievempiä tautimuotoja.

Sairaanhoidon kantokyky voi silti pian olla koetteilla. Vertailukohdaksi sopii lähes Suomen kokoinen Norja, jossa omikron jyllää jo ympäri maata. Siksi meilläkin on parempi olla etukenossa liikkeellä.

Norjassa uusien tartuntojen määrä oli torstaina jo yli 6 000. Tehohoidossa oli 118 ihmistä. Suomessa tehohoidossa oli 46 potilasta.

Oulun yliopistosairaalan erityisvastuualueella eli Pohjois-Suomessa oli keskiviikkona koronan takia sairaalahoidossa 60 potilasta, näistä kymmenen tehohoidossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.