Mielipiteet: Hoi­ta­jat an­sait­se­vat pa­rem­paa – lisät eivät voi korvata pe­rus­palk­kaa

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Sote-uudistus: Onko Oulussa val­mis­ta, kun 18 500 ihmistä vaihtaa ker­ral­la työ­paik­kaa?

Tilaajille

Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­hu­jen tal­koo­lai­set kul­jet­ta­vat ko­ro­na­näyt­tei­tä Ouluun tut­kit­ta­vik­si – li­sä­kul­je­tuk­set ly­hen­tä­vät testien kä­sit­te­ly­ai­kaa 12 tuntia

Kuusamosta koronatestejä kuljetetaan paitsi NordLabin rutiinikuljetuksina, myös Pallo-Karhujen lentopallojaoston kyydissä. Lisäkuljetukset säästävät NordLabille noin puoli vuorokautta.

Koronanäytteet haetaan flunssapolin ovelta.
Koronanäytteet haetaan flunssapolin ovelta.
Kuva: Sisko Ojajärvi

Kesä-elokuussa 21.8. mennessä koronatestejä on lähetetty Ouluun tutkittavaksi Kuusamosta 746, Taivalkoskelta 142 ja Pudasjärveltä 242 kappaletta.

Kun koronavirusepidemia alkoi ja rajoitukset haastoivat urheiluseurojen toimintaa ja budjettia, samaan aikaan Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä NordLabissa havaittiin tarve kuljettaa koronavirusnäytteitä riittävän usein analysoiviin laboratorioihin. Jalkapallojoukkue Kemi City FC:n taustalla toimiva Kemi Football Oy teki NordLabin kanssa sopimuksen koronanäytteiden kuljettamisesta. Nyt näytteet kulkevat Kemistä, Rovaniemeltä, Kuusamosta ja Kajaanista Ouluun urheiluseurojen voimin.