Rakentaminen: Ta­lo­teh­taan toi­mi­tus­joh­ta­ja ih­met­te­lee Oulun ahdasta kaa­voi­tus­ta

MM-kisat: Suvi Aherto on pais­ki­nut kaksi ja puoli vuotta hommia ko­ti­ki­so­jen on­nis­tu­mi­sen eteen

Tilaajille

Kurssi opettaa van­hem­mil­le, kuinka ny­ky­kou­lu toimii: "Van­hem­mil­le on ehkä syn­ty­nyt kuva, että koulu on haa­hui­lua, lapset ovat it­sek­seen ja tekevät mitä hu­vit­taa"

Koulukoulu-verkkokurssi auttaa vaikka isovanhemmatkin ymmärtämään oppimistarpeita. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta siitä, mitä koulussa oikeasti tehdään. – Vanhemmille on ehkä syntynyt kuva, että koulu on haahuilua, lapset ovat itsekseen ja tekevät mitä huvittaa, huolehtii Päivi Nilivaara, joka on ollut valmistelemassa Koulukoulua.

Anne Haimakaisen mielestä koteja voisi osallistaa enemmän koulun arjessa ja kasvatustyössä. – Että molempien viisautta käytetään.
Anne Haimakaisen mielestä koteja voisi osallistaa enemmän koulun arjessa ja kasvatustyössä. – Että molempien viisautta käytetään.
Kuva: Linnea Ohtamaa

Ensi kerran on peruskoulusta tarjolla eräänlainen käyttöopas kodeille. Opetushallituksen tilaama Koulukoulu kutsuu niin huoltajat kuin vaikka isovanhemmat ja tädit tutustumaan verkkokurssilla siihen, miten koulu valmistaa lapsia elämään yhä monimutkaisemmassa maailmassa.

Anne Haimakainen on aktiivinen kahden yläkoululaisen äiti, Haukiputaan koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja ja mukana Oulun alueellisen vanhempainyhdistyksen toiminnassa. Koulua hän on käynyt 1980-luvulla, joten hän arveli saavansa Koulukoulussakin tehtävistä pisteitä.