Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kun­ta­ve­ron korotus yksi oi­keu­den­mu­kai­sim­pia tapoja ta­sa­pai­not­taa Oulun ta­lout­ta

Jukka Kolmonen kirjoitti (Kaleva 20.10./Lukijalta), että ”vaaditaan päätöksentekijöiltä vastuuntuntoa kaupungin taloudesta”.

Kyllä, mutta valitettavasti olen huomannut, että vastuuntuntoa ja vastuunkantoa tuntuu olevan monenlaista. Mielestäni ei ole vastuuntuntoa ulkoistaa satoja matalapalkkaisen ja naisvaltaisen alan työntekijöitä ja heikentää tätä kautta heidän työehtojaan. Ulkoistettavien työntekijöiden kuukausiansiot putoavat jopa satoja euroja ja heidän ansaitsemansa vuosilomat lyhenevät.

Mielestäni vastuuntuntoista tässä tapauksessa olisi ollut kehittää toimintaa omana toimintana, johon henkilöstölläkin on motivaatio. Olen ihmetellyt sitä, miksi kuntapuolella kustannustehokkuus tuntuu olevan tietynlainen kirosana tai tabu, ja ainoastaan yksityisellä puolella voidaan olla kustannustehokkaita.

On valitettavasti totta, että Oulun talous on kovassa syöksykierteessä, mutta se on menneiden vuosien päättäjien vastuulla eikä näiden muutamien satojen työntekijöiden, jotka tekevät hiki hatussa töitä päivästä toiseen ja siitä kiitokseksi he sitten joutuvat maksuhenkilöiksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.