Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Kun kui­vak­si oppinut Emilia alkoi kas­tel­la uu­del­leen, äiti tiesi, ettei kaikki ollut kun­nos­sa – kroo­ni­nen sairaus voi oi­reil­la lap­sel­la epä­tyy­pil­li­ses­ti

Sanna Sumell ei osannut ensi alkuun epäillä tyttärensä sairastavan diabetesta. Sen hoito ei vaadi enää jatkuvaa pistämistä, vaan insuliini menee Emilia Sumellin elimistöön kanyylin kautta.

Sanna Sumell huomasi tyttärensä Emilian oireilevan oudosti ja puhui asiasta sairaanhoitajana työskentelevän työkaverinsa kanssa. Apu löytyi nopeasti.
Sanna Sumell huomasi tyttärensä Emilian oireilevan oudosti ja puhui asiasta sairaanhoitajana työskentelevän työkaverinsa kanssa. Apu löytyi nopeasti.
Kuva: Päivi Karjalainen

Seitsemänvuotiaan Emilia Sumellin vyötäröllä kulkee aina insuliinia säännöstelevä insuliinipumppu, minne tahansa hän meneekin.

Emilia sairastaa ykköstyypin diabetesta, jonka hoito vaatii ympärivuorokautista verensokerin tarkkailua ja insuliinin annostelua. Ilman jatkuvaa seurantaa ja insuliinihoitoa verensokeri voisi nousta tai laskea liikaa, mikä voisi pahimmillaan johtaa jopa henkeä uhkaaviin komplikaatioihin.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.