Puheenaihe: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

Vanhat kuvat: Ve­den­pai­su­mus ali­ku­lus­sa ja muita Oulun tulvia

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kult­tuu­ri­pää­kau­pun­gin en­sim­mäi­nen oh­jel­ma­ha­ku käyn­nis­tyy syk­syl­lä, infot jär­jes­te­tään ke­sä­kuus­sa – haussa eri­tyi­ses­ti vai­kut­ta­vuu­del­taan laajat pro­jek­tit

Oulu2026-kulttuuipääkaupunkihankkeen ohjelmajohtaja Samu Forsblom ja hankejohtaja Pia Rantala-Korhonen. Arkistokuva.
Oulu2026-kulttuuipääkaupunkihankkeen ohjelmajohtaja Samu Forsblom ja hankejohtaja Pia Rantala-Korhonen. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura/ arkisto

Oulun kulttuuripääkaupungin ensimmäinen ohjelmahaku käynnistyy lokakuussa. Ensimmäisessä haussa etsitään erityisesti ainutkertaisia ja vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan.

Oulu2026-kulttuuriohjelma rakentuu kolmen eri teeman kokonaisuuteen: Villisti kaupunki, Vastakohtien voima ja Rohkeasti reunalla.

– Ohjelmahaussa olisi erityisen kiinnostavaa saada taidetta ja teknologiaa yhdistäviä projekteja. Myös luovat tilakonseptit, festivaalien kehittäminen, alueemme kulttuurihistoria, ainutlaatuinen ruokakulttuuri sekä taiteen ja luonnon yhdistäminen ovat erinomaisia lähtökohtia projektien suunnitteluun, Oulu2026-ohjelmajohtaja Samu Forsblom kertoo tiedotteessa.

– Ohjelmahaussa haluamme ymmärtää kulttuurin laajasti.

Projektien pääpaino on kulttuuripääkaupunkivuodessa 2026, mutta ne voivat tarvittaessa alkaa jo edeltävinä vuosina. Hakuun voivat osallistua kotimaiset ja kansainväliset toimijat. Oulun kulttuurisäätiö voi myöntää projekteille sen kokonaisbudjetista enintään 50 prosentin osarahoituksen.

– Nyt siis etsimme Oulu2026-ohjelmistoomme vaikuttavuudeltaan laajempia kokonaisuuksia. Lyhemmän aikajänteen tapahtumille ja projekteille avataan Me olemme kulttuuria -haku lähempänä kulttuuripääkaupunkivuotta, aikaisintaan vuonna 2024, Forsblom kertoo.

Hakuaika alkaa 3. lokakuuta ja päättyy 9. joulukuuta. Hakemiseen liittyvät tarkemmat ohjeet tulevat ohjelmahaun verkkosivuilla syksyllä. Samalla sivustolla voi ilmoittautua 13. kesäkuuta zoom-yhteydellä pidettävään ohjelmahaun infotilaisuuteen.