Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Kukaan ei saisi joutua kiu­sa­tuk­si, mutta yhä liian moni joutuu

Kalevan lukijat kertoivat karuista koulukokemuksista, kun pyysimme heiltä koulumuistoja. Kiusaaminen on viheliäinen ongelma, josta koituu vuosittain mittavat kustannukset ja suuri määrä inhimillistä kärsimystä, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Tänä syksynä aloittaa koulunkäynnin noin 57 000 ekaluokkalaista. Monessa perheessä on kuluneella viikolla eletty jännittäviä hetkiä ja toivottu koulun lähtevän sujumaan hyvin, kavereita löytyvän ja pienen koululaisen kokevan olevansa hyväksytty ja turvassa.

Kaikkien kohdalla tämä toive ei toteudu. Tuoreimman kouluterveyskyselyn mukaan 4–5-luokkalaisista noin kahdeksan prosenttia koki tulleensa viikoittain kiusatuksi koulussa, 8–9-luokkalaisista hieman harvempi. Osa selvityksistä arvioi, että jopa joka kymmenes lapsi ja nuori joutuu koulutiensä kuluessa kiusatuksi toistuvasti.

Kymmenen prosenttia nyt aloittavista ekaluokkalaisista on paljon, 5700 lasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.