Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Jääkiekko: Roope Kois­ti­nen on mat­kal­la en­sim­mäi­sek­si ou­lu­lai­sek­si NHL-val­men­ta­jak­si

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kou­lu­lai­sen al­ku­tai­val on tärkeä – ta­voit­tee­na tulisi olla pienet ala­kou­lu­yk­si­köt niin kas­vu­kes­kit­ty­mis­sä kuin maa­seu­dul­la­kin

Pedagogisesti lasten tuki on vaikuttavimmillaan peruskoulun 1–2 luokilla ja eskarissa. Kun koululaisen alkutaival saadaan lähtemään hyvin liikkeelle, on ennuste koulunkäynnin sujumisesta seuraavinakin vuosina hyvä. Sitä kautta kasvaa hyvinvoivia, yhteiskuntaa rakentavia ja uutta luovia aikuisia.

Koulujen henkilökunta on ammattitaitoista ja tekee parhaansa koulusta ja sen koosta riippumatta. Kuitenkin rakenteellisesti parhaat opetuksen toimintaedellytykset ja lasten ja nuorten kasvun edellytykset tarjotaan pienessä, oppilasta lähellä olevassa yksikössä. Ja juuri rakenteista ja rakenteellisista edellytyksistä perusopetukselle kouluverkon kehittämisessä on kysymys.

On käsittämätöntä, miten kouluverkkolinjauksissa on voitu unohtaa taka-alalle lasten kehityspsykologiset tarpeet, kodin ja koulun yhteistyön sekä koulumatkan merkitys. Kansallisen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on osoittanut yli sadan kunnan osalta tekemässään tarkastelussa, että lakkautusten seurauksena elinvoima heikkenee, säästöjä ei saavuteta ja lapsen etua ei osata määrittää.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.