Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kou­lu­jen määrän osalta suunta on Oulussa vä­he­ne­vä

Perussuomalaisten tahtotila säilyttää kaikki Oulun elinvoimaisena näyttäytyvät kylä- ja lähikoulut ei tule toteutumaan. Vastoin kuin eräs valtuustoryhmistä on väittänyt, myös perussuomalaisten ryhmä on etsinyt ja esittänyt kompromissiratkaisuja.

Olisi ehkä lasten turvallisuuden kokemuksen, työrauhan ja oppimisen kannalta hyvä, jos pienempiä kouluyksiköitä olisi vaikka jokaisessa lähiössä. Menneitä päätöksiä emme kuitenkaan voi muuttaa ja mammuttikoulut ovat tätä päivää. Eivät ehkä olisi, jos perussuomalaisia olisi ollut päättäjinä enemmän jo aiemmin.

Käyttökuluja ja investointipaineita kaupungin verotuloihin ja valtionosuuksiin nähden on kuitenkin saatava laskemaan. Siksi joudumme tekemään valintoja.

Oppilasennusteluvut kertovat, että lakkautuksia tehdään lähivuosina paljon lisää. Sivistyslautakuntaan alun perin tuoduilla esityksillä vuoteen 2027 mennessä lopetettavia oppilaspaikkoja olisi ollut noin 550.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.