Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Päätoimittajan kolumni: Kou­lu­jen le­vot­to­muus kertoo siitä, että ai­kui­set eivät ole kan­ta­neet vas­tuu­taan

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Tilaajille

Ko­ro­na­vi­rus näkyy nyt hen­ki­lös­tön pois­sa­oloi­na Oulun seu­dul­la, ky­syim­me isoilta työn­an­ta­jil­ta heidän ti­lan­net­taan – "Pois­sao­lo­ja paikoin lähes puolet enem­män"

Koronavirus aiheuttaa nyt paljon aiempaa enemmän poissaoloja töistä. Esimerkiksi Osuuskauppa Arinan henkilöstöstä pahimmillaan jopa 150 on ollut taudin vuoksi poissa saman viikon aikana. Oulun kaupungilla tartunnat näkyvät etenkin terveys- ja kasvatusaloilla, joissa poissaoloja on ollut paikoin 40 prosenttia enemmän kuin vuosi takaperin ja sijaisten löytämisessä on ollut haasteita.

Koronavirusta on nyt liikkeellä Oulun seudulla todennäköisesti enemmän kuin koskaan aiemmin kaksi vuotta kestäneen pandemian aikana.

Oulun kaupungin terveysviranomaisten antama arvio näkyy nyt käytännössä myös monilla työpaikoilla: koronapoissaoloja on alkuvuoden ja alkaneen kevään aikana ollut merkittävästi.

Koronasta aiheutuvien poissaolojen huiput ovat ajoittuneet vaihtelevasti laajalla toimialueella, kertoo osuuskauppa Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen. Koronapoissaolojen määrä lähti nousuun Oulun seudulla Pohjois-Suomen hiihtolomaviikon jälkeen.

– Nyt Oulun alue on kiivaimmillaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.