Pääkirjoitus: Asun­to­kau­pan krii­si­vai­he sekä lyö että hellii

Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ko­ro­na­vi­rus näkyy nyt hen­ki­lös­tön pois­sa­oloi­na Oulun seu­dul­la, ky­syim­me isoilta työn­an­ta­jil­ta heidän ti­lan­net­taan – "Pois­sao­lo­ja paikoin lähes puolet enem­män"

Koronavirus aiheuttaa nyt paljon aiempaa enemmän poissaoloja töistä. Esimerkiksi Osuuskauppa Arinan henkilöstöstä pahimmillaan jopa 150 on ollut taudin vuoksi poissa saman viikon aikana. Oulun kaupungilla tartunnat näkyvät etenkin terveys- ja kasvatusaloilla, joissa poissaoloja on ollut paikoin 40 prosenttia enemmän kuin vuosi takaperin ja sijaisten löytämisessä on ollut haasteita.

Koronavirusta on nyt liikkeellä Oulun seudulla todennäköisesti enemmän kuin koskaan aiemmin kaksi vuotta kestäneen pandemian aikana.

Oulun kaupungin terveysviranomaisten antama arvio näkyy nyt käytännössä myös monilla työpaikoilla: koronapoissaoloja on alkuvuoden ja alkaneen kevään aikana ollut merkittävästi.

Koronasta aiheutuvien poissaolojen huiput ovat ajoittuneet vaihtelevasti laajalla toimialueella, kertoo osuuskauppa Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen. Koronapoissaolojen määrä lähti nousuun Oulun seudulla Pohjois-Suomen hiihtolomaviikon jälkeen.

– Nyt Oulun alue on kiivaimmillaan. Koko Arinan toimialueella koronan takia poissa on ollut jopa 150 työntekijää per viikko, mikä 3000 ihmistä työllistävässä osuuskaupassa on merkittävä määrä, Salonen kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.