Oulun joukkoliikenne: Oulun bussit ovat ajoit­tain tupaten täynnä ja mat­ko­jen mää­räs­sä taotaan en­nä­tys­lu­ke­mia

Mielipidekirjoitus: Su­ku­puo­li­ko­ke­mus on jo­kai­sen oma asia

Luitko jo tämän: Miksi somessa ihail­laan julk­kik­sia lähes vailla rihman kier­tä­mää, mutta ta­val­li­sen suo­ma­lai­sen luo­mu­ta­ka­lis­ton nä­ke­mi­nen on kau­his­tus?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ko­ro­na­po­ti­lai­den määrä sai­raa­lois­sa vähenee yhä poh­joi­ses­sa – Oulun jä­te­ve­des­sä puo­les­taan enemmän merk­ke­jä ko­ro­nas­ta

Koronaviruksen geeniperimää löytyi jälleen enemmän Oulun Taskilan jätevedenpuhdistamon näytteistä, raportoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) perjantaina.

Koronaviruksen geeniperimää löytyi jälleen enemmän Oulun Taskilan jätevedenpuhdistamon näytteistä, raportoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) perjantaina. Viikko sitten merkkejä koronasta oli selvästi edellisviikkoa vähemmän.

Koronaviruksen esiintymisestä puhdistamattomassa jätevedessä raportoidaan viikoittain. Mittaustulokset eivät kerro viruksen elinkyvystä tai tartuttavuudesta, vaan siitä, esiintyykö koronavirusta viemäriverkoston piirissä olevissa kotitalouksissa vai ei.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on perjantaina hoidettavana seitsemän koronapotilasta oyskorona.fi-sivuston mukaan. Määrä on pysytellyt suunnilleen samalla tasolla viime viikot.

OYSin erityisvastuualueen sairaaloissa Pohjois-Suomessa koronapotilaita oli torstain lukujen mukaan yhteensä 85. Määrä on pudonnut edellisviikosta 28:lla, kertoo THL:n tilasto.

Koronapotilaiden määrä perusterveydenhuollossa on laskenut selvästi pohjoisessa. Torstaina  heitä oli 65, eli 27 vähemmän edellisviikkoon verrattuna.

OYSin erityisvastuualueen sairaaloissa erikoissairaanhoidossa oli 18 koronapotilasta. Määrä on kaksi vähemmän kuin viikko sitten. Tehohoidossa on kaksi koronapotilasta, yksi enemmän kuin viikko sitten.

OYSin erityisvastuualue kattaa Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Länsi-Pohjan, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit.

Koronaan liittyvät kuolemat laskussa

Koko maassa oli torstain lukujen mukaan sairaalahoidossa 486 koronapotilasta. Määrä on 106 potilasta vähemmän kuin edellisellä viikolla. THL kertoo koronasairaalaluvut nykyisin vain kerran viikossa.

Tehohoidossa oli  koko maassa 16 koronapotilasta eli neljä vähemmän kuin viikko sitten.

Viikon aikana koronaan liittyviä kuolemantapauksia raportoitiin koko maassa 116. Määrä on kuusi vähemmän kuin edellisviikolla.